Zesde Rembrandtpark Festival

1 Fan

Zondag 2 oktober 2011, met recht een zon-dag, prachtig weer, daarom veel publiek op deze 6e editie van dit festival. Een korte impressie.

Werkwinkel Guacamole Foto: Jan Wiebenga, 2 oktober 2011

Guacamole
De workshop ‘Guacamole’ maken op het terrein achter de kinderboerderij de Uylenburg. Dit in het kader van de ambassadeurs van de kunst en cultuur van de Spaanstalige wereld. Hier werd een gerecht onder andere uit Mexico gemaakt, een saus voor bij de chips. Het was niet moeilijk maar wel heerlijk. Hieronder het recept. Nog een tip: snij en prak alles heel fijn met een uitgeknepen halve citroen en vergeet niet de groene pepers! Echt bijzonder deze ‘kwakamole’.

Recept Guacamole Foto: Jan Wiebenga, 2 oktober 2011

Een vleugje Roma
Bij de verdere rondgang over het festivalterrein kwamen we bij het ‘illuseum’. Een, of eigenlijk meerdere voorstellingen op een klein oppervlak. Op de kaart staat ‘Exhibition, film, performance, music, special events en more’. Ook iets wat ik nog nooit gezien had. Het leken mij stukjes theater uit het begin van de vorige eeuw. Wij stonden in ieder geval gefascineerd te kijken naar het zangstuk met een vleugje ‘Roma’.

Zangvoorstelling Foto: Jan Wiebenga, 2 oktober 2011

Grijns
De zangvoorstelling op het ‘toneel’ in het Rembrandtpark, boven, en onder de lopende kijkdoos. Ik moest natuurlijk even vóór in de doos kijken en zag daar een danseresje ronddraaien op een schijfje, van boven belicht door een klein spotje. Daarachter zag ik de grijns van de acteur. Leuk bedacht en gebracht. Ook stonden er twee bedden waar men op kon liggen en met het gezicht in het kussen moest kijken waar een filmpje werd vertoond. Ik heb dat niet uitgeprobeerd. Het was inderdaad een illuseum.

Kijkdoos Foto: Jan Wiebenga, 2 oktober 2011

Verder waren er nog wedstrijden, volksdansen, muziek, massage, informatiemarkt, toespraken, workshops, rondetafel gesprek met de wijkvoorzitter, en nog veel meer.
Dat alles door: Amsterdamse wijkaanpak, de Alliantie, Rochdale, Dock, Groen Gras, Eigenwijks, Eigen Haard, enzovoort.
Een heel gevarieerd programma voor een gevarieerd publiek, en zeker voor herhaling vatbaar.