Watisdatje oktober 2011 (2)

De vijfde van de acht fotopuzzels. Bij welke fotoreportage staat deze foto? Er zijn twee oplossingen mogelijk; één insturen is genoeg. Volgende week volgt er nog een aanwijzing.

Bos en Lommerplein in aanleg, met het eindpunt van tramlijn 13 wie, wat, wanneer, waar Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, 16 september 1954 Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam

Watisdatje
Wat u moet doen is een foto herkennen van onze website en een e-mail sturen aan de redactie waarin staat bij welk verhaal deze foto hoort.
Deze maand wordt er onder de inzenders een kwartetspel van Nieuw-West verloot.

Hoe werkt het?
Elke maand wordt een stukje van een foto getoond. Die foto staat ergens op onze website. De week daarop wordt een groter stukje van de foto getoond en wordt een aanwijzing gegeven waar de foto te vinden is. De derde week wordt weer een groter stukje van de foto getoond en volgt nog een aanwijzing. De vierde week wordt aangegeven waar de foto te vinden is en wie de maandprijs heeft gewonnen. De maand daarop verschijnt in de eerste week een klein stukje van de foto van die maand.

Oplossingen insturen
Om kans te maken op de maandprijs stuurt u per e-mail uw oplossing in: de naam van het verhaal of het nummer van de webpagina waarop de foto staat (dat nummer kunt u vinden boven in de adresbalk met de URL van het verhaal - dit stuk heeft bijvoorbeeld nummer 16487). Stuur uw oplossing naar de redactie van het Geheugen van West. U krijgt een bevestiging van uw inzending met daarbij - voor degenen die vanaf het begin meegedaan hebben - een puzzelletter. Die letter moeten zij goed bewaren., want na acht maanden is er uit die letters een woord vormen. Dat woord is de oplossing van het Watisdatje-spel 2011-2012. Wanneer u in januari 2012 dat woord instuurt maakt u kans op de hoofdprijs ter waarde van € 50,- of op een van de kleinere prijzen.

Maar als u de oplossing niet weet of niet kunt vinden?
Geen probleem, stuur toch na de derde week in een maand een e-mail naar de redactie van het Geheugen van West en zet daarin dat u de oplossing niet heeft kunnen vinden. Dan krijgt u alsnog de letter van die maand toegestuurd. Dus iedereen kan meedoen! De enige voorwaarde is dat u elke maand meespeelt.

De spelregels
Het spelreglement Watisdatje kunt u lezen door op deze link te klikken.

Oplossing niet in een reactie zetten!
Zet uw oplossing niet in een reactie onder deze puzzel, want dan is de lol van het puzzelen er gauw af.

Dick Kuyper

Bos en Lommerplein eindput lijn 13

Toen wij in 1953 op het Bos en Lommerplein kwamen wonen was dit net het eind punt van lijn 13 geworden. Dat is nog lang zo gebleven. Ik kan me niet herinneren wanneer deze tram verder doorgetrokken is naar de Sloterplas. Misschien zijn er nog tussen eind punten geweest, maar dat kan ik me niet herinneren.

Piet Veenboer

Bos en Lommerplein(1)

Ik was nog iets vergeten. Op de foto is te zien, dat die plek op dat moment het eindpunt was van lijn 13. Even kort daarvoor was de eindhalte nog gevestigd op het Mercatorplein. Op dat plein was ook het eindpunt van lijn 7, dus dat was daar een drukke bedoening. Reden genoeg voor een 10-jarig jochie, om alles te bekijken met zijn gehuurd fietsje(f0,25 per uur) en dat natuurlijk op woensdagmiddag.

Piet Veenboer

Bos en Lommerplein

Dit plein komt bij bekend voor, want in mijn jeugd heb ik meerdere malen dit plein(toen nog grasland) overgelopen, om naar Sloterdijk te gaan en daar te gaan kijken naar de grote trams, te gaan kijken naar de overweg in het zeer smalle straatje en natuurlijk om te gaan kijken naar de Coca-Cola fabriek, die daar toen gevestigd was. Op ooghoogte was alles te zien en later - tijdens mijn MULOtijd- hebben we met de hele schoolklas daar een bezoek mogen brengen met als toegift:uiteraard een flesje Coca-Cola."Dat was toen heel wat in de vijftiger jaren" zeg ik nu met een glimlach.