Meld je aan

Dick Kuyper

Woonde van 1953 tot 1971 in Amsterdam op het Bos en Lommerplein. Dit gebouw is inmiddels gesloopt. Zat op de Prinses Beatrix school. Ik werkte vanaf 1965 bij Centraal Beheer dat in het GAK gebouw gevestigd was.

Bekijk meer afbeeldingen

Uitzicht Bos en Lommerplein achterzijde. Vanuit nummer 13 was dit het uitzicht vanaf het balkon aan de achterzijde. Vanuit nummer 13 was dit het uitzicht vanaf het balkon aan de achterzijde.<br />Opvallend is het geringe aantal auto's in de straat. De speeltuin was een soort ontmoetingsplek voor de jeugd hoewel ook vaak moeders met hun kleine kinderen op de bankjes zaten te praten terwijl de peuters in de zandbak speelden. 's Zomers kwam in het begin van de avond vaak de ijskar van Jamin langs die zijn komst met bel gerinkel aankondigde.<br />Op de achtergrond van de foto is nog net de Erasmusgracht te zien.<br />Achter de huizenrij aan de rechterkant ligt de Hoofdweg met aan de overkant daarvan het GAK gebouw ook wel ht Aquarium genoemd.<br />Links (niet zichtbaar op de foto) op de kopse kant van de huizenrij was de melkboer gevestigd.

Op de achtergrond van de foto is nog net de Erasmusgracht te zien.
Links (niet zichtbaar op de foto) op de kopse kant van de huizenrij was de melkboer gevestigd.

Postkantoor aan het Bos en Lommerplein ten tijde van Mies Bouwmans TV actie 'Open het dorp'. In november 1962 vond de eerste grote 23 uur durende TV actie plaats in het kader van 'Open het dorp'. Een te bouwen dorp nabij Arnhem voor mensen die rolstoel afhankelijk waren.<br />Men werd verzocht om geld in een luciferdoosje te doen en dit bij het postkantoor in te leveren. De foto is genomen in de avond bij de start van de actie en u ziet het postkantoor aan het Bos en Lommerplein.

Favorieten van Dick Kuyper (1)