Rondleiding Van Eesteren buitenmuseum

1 Fan
Volle aandacht voor het verhaal van onze gids (lang en met wit haar) Foto: Jan Wiebenga, 25 november 2011

Op vrijdag 25 november 2011 kreeg de vaste schrijversgroep van het Geheugen van West, samen met vertegenwoordigers van het Geheugen van Oost, een rondleiding door de Van Eesterenbuurt.
Een hele geslaagde wandeling met als afsluiting een heerlijke lunch.

Onder leiding van een ervaren gids trok het gezelschap als een elastiek door de wijk van Van Eesteren. Onze gids (Goof Schönberg, red.) wist ons telkens weer te boeien met nieuwe feitjes over de buurt en over de verschillende gebouwen/huizen. Meermalen werd er gezegd: "ik kom hier regelmatig, maar dit wist ik niet".

Na de rondleiding volgde een uitstekend verzorgde, gezamenlijke lunch met 'mezze' (Turkse tapas) in lunchrestaurant Ada bij Plein 40’-45’.

Hieronder een korte foto impressie van de rondleiding.

Bekijk meer afbeeldingen

Detail van een dubbel steens kruis(metsel)verband, nu voor het eerst gezien Foto: Jan Wiebenga, 25 november 2011

De voormalige RK. St. Catharinakerk aan de Burgemeester Eliasstraat; sinds 1993 in gebruik bij de Syrisch Orthodoxe gemeenschap Foto: Jan Wiebenga, 25 november 2011

Slotermeerschool aan de Burgemeester Fockstraat Foto: Jan Wiebenga, 25 november 2011

Theodorus Dobbestraat met zijn doorkijkjes Foto: Jan Wiebenga, 25 november 2011

De Speelmanstraat met de geschilderde lateien boven de ramen, rechts de Theodorus Dobbestraat Foto: Jan Wiebenga, 25 november 2011 Foto: Jan Wiebenga, 25 november 2011

Heerlijk lunchen in een mooie ambiance met een fantastisch uitzicht Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 25 november 2011

José Stolp

De buurt van mijn jeugd

Het zou heel interessant voor mij geweest zijn, maar ik kon niet. Ik ben opgegroeid in deze buurt en we gingen elke zondag naar de Catharina Kerk. Mijn lagere school zat er ook, de st. Henricus School. Leuk om te lezen en mooie foto's !!!

Dan ik ook maar! :-)

Hallo Jan,

Bedankt voor je verslag en foto's. Het was een leuke en leerzame ochtend, waarin ik de Catharinakerk en het gebouw aan de Speelmanstraat als hoogtepunten ervaren heb. Goof, bedankt voor je geweldige uitleg.
De heerlijke lunch bij Ada was een mooie afsluiting van deze ochtend. Annick, bedankt dat je dit voor ons geregeld had.
Ook erg leuk dat er vertegenwoorigers van Het Geheugen van Oost van de partij waren. Ik verheug me al op het tegenbezoek!

Groeten van Channah

Loes Kuijkens

Zicht op de van Eesterenbuurt

Ook een reactie van ons! Ja Jan wat ben jij snel ook wij vonden het een leuke ochtend met vele onbekende plekjes in onze buurt, en een heerlijke lunch.
Een tegenbezoek in oost zou heel leuk zijn,we wachten het af.
groetje Jan en Loes.

Marian

rondleiding

Hoi Jan, wat snel je verslag. Leuke foto's, geven een goede impressie van de wandeling. Het is waar dat ik daar vaak fiets, maar sommige dingen waren mij nog nooit opgevallen, zoals die apart gemetselde bakstenen.
Groet
Marian