RTV-NH op Plein '40-'45

Arjan Burggraaf greep me vast, want hij zag mijn vrouw al met het fototoestel klaarstaan.

Arjan Burggraaf en Jan Wiebenga met helemaal op de achtergrond June Hoogcarspel Foto: 25 mei 2011, Truus Wiebenga

’s Morgens bij het ontbijt gehoord dat RTV Noord-Holland een stand had op plein ’40-’45. "Daar gaan we even naartoe", zeg ik tegen mijn vrouw, "al is het maar om een foto te maken. Het gebeurt tenslotte niet elke dag dat ze in Nieuw-West aanwezig zijn. En je gaat mee want er moeten wat foto’s gemaakt worden waar ik ook op voorkom."

Daar aangekomen zie ik een hele schare Amsterdammers - ongeveer van mijn leeftijd - samengeklonterd rond de kraam. Arjan en June waren druk bezig met kaarten en handtekeningen. Ik roep: "Ik hoef geen handtekening maar wel graag een foto voor het Geheugen van West". Arjan greep me vast, want hij zag mijn vrouw al met het toestel klaarstaan. Bedankt Arjan, we blijven naar je luisteren op de radio. Even later begon June met haar verzoekplatenprogramma. Waarschijnlijk zaten en stonden veel mensen op dat moment te wachten. Massaal werd er meegezongen op deze prachtig zonnige woensdag in mei.

Loes Kuijkens

op plein 40-45.

Hi Jan wat leuk dat je op het plein was,wij hadden er ook wel even bij willen zijn maar wij zaten in Den Haag. Leuk die foto met Arjan, ook wij luisteren altijd naar Radio N-Holland.