De Oud-Amsterdammer: nieuwe krant voor Amsterdamse 50-plusser

8 Fans

Oud-burgemeester van Amsterdam drs. Ed van Thijn kreeg gisteren - 28 november 2011 - het allereerste exemplaar van De Oud-Amsterdammer. Dit is de officiële start van een nieuwe tweewekelijkse gratis krant die zich met nostalgische artikelen richt op de Amsterdamse 50-plusser.

Drs. Ed van Thijn (links) krijgt uit handen van Hans Peijs het eerste exemplaar van De Oud-Amsterdammer Foto: De Oud-Amsterdammer, 28 november 2011

De Oud-Amsterdammer is een vervolg op soortgelijke kranten in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De gezamenlijke oplage is 360.000. In de andere steden heeft de formule zich inmiddels ruimschoots bewezen; nu volgt Amsterdam. De Amsterdamse krant wordt in een oplage van 120.000 verspreid via ongeveer vierhonderd verspreidpunten in Amsterdam, Almere en Purmerend. Uitgever is De Oud-Amsterdammer BV.

“Deze formule is heel simpel: een gezellige, sfeervolle krant met menselijke verhalen uit het recente verleden van Amsterdam”, licht hoofdredacteur Hans Peijs toe. “De Oud-Amsterdammer doet niet aan wetenschappelijk onderbouwde geschiedschrijving, maar diept verhalen op waar het echte Mokum-gevoel in zit of liever nog vanaf druipt.” De lezers hebben een belangrijke rol bij de totstandkoming van De Oud-Amsterdammer. “Veel Amsterdammers willen graag hun verhaal vertellen. Wij bieden hier het podium voor.” De Oud-Amsterdammer gaat in principe niet verder terug dan de jaren na de Tweede Wereldoorlog. In de eerste editie die vandaag verschijnt, staan onder andere artikelen over de eerste paal van de Westelijke Tuinsteden op 1 december 1951, de Jaap Edenbaan die in december 1961 is geopend en de Heineken Ontvoering. “Bij een aantal artikelen is er een actuele aanleiding, maar dat is niet noodzakelijk”, aldus Peijs.

Bent u op zoek naar de afhaalpunten van deze gratis krant, of wilt u de digitale krant bekijken? Ga naar de website: www.deoudamsterdammer.nl.

Amsterdamse Krant

Amsterdamse Krant gratis online

De Oud-Amsterdammer heet sinds 2014 de Amsterdamse Krant en wordt om de 14 dagen per e-mail toegezonden. Het blad is gratis en je kunt je hier abonneren: http://www.amsterdamsekrant.nl/account/register

J. van Vugt

Afhaaladressen in Almere

Klopt het dat er een afhaaladres op Ankerbol 2 Noorderplassen west in Almere?
Ik ben geboren in de Binnen Bantammerstraat en mijn vrouw komt van de Geldersekade en woon nu op de Boelijn in de Noorderplassen west.

helene 2012

DE oud Amsterdammer

Leuk hoor die krant heb hem gisteren voor het eerst gelezen en
herken al de wiegbrug want reed er als meisje en jonge vrouw
dagelijks over heen naar school en later naar mijn werk.

w.m.steenman

voor ons niet gratis

ontzettend leuk om weer oude herinneringen op te halen.Ik ben zelf van voor de 2é wereldoorlog.
Het is jammer dat deze krant niet gratis in het Gooi te verkrijgen is.

Richarda van Tongeren

Leuk

Maarre... er zijn genoeg jongeren die in de geschiedenis van Amsterdam geinterersseerd zijn, dus waarom nou weer die flauwekul van "alleen voor 50-plussers". Zo maak je er meteen weer een lokaal sufferdje van!

Maria Knijn

de krant

wauw en dit lees ik nu pas?????????????
Yessssssssssss die moet ik hebben.
Al woon ik 30 jaar in Purmerend, je blijft toch altijd Amsterdammer hoor

Ans Pruis

De oud Amsterdammer

Was benieuwd naar de kranten en in Almere heb ik gigantisch moeten lopen voor een exemplaar.
Bij de VVV wisten ze nergens van, even als Stadhuis en Bibliotheek.
Samen met een mevrouw van de VVV heb ik deze site gecheckt en de afhaaladressen geraadpleegd.
VVV, Stadhuis en nieuwe bibliotheek hebben allemaal een nieuw adres.
Uiteindelijk na wat telefoontjes te hebben gepleegd hadden ze nog wat exemplaren bij de bibliotheek in Almere-Haven.
Alleen jammer dat ik het eerste exemplaar niet meer heb kunnen bemachtigen.
Almere-Haven is niet bij mij in de buurt, toch fijn dat ik weet dat mochten ze het toch niet ontvangen bij de VVV, Bibliotheek Stad en Stadhuis, zij wel een exemplaar hebben.
Leuke krant om te lezen, met in het tweede nummer authentieke winkels waarvan ik er regelmatig nog een paar bezoek o.a. Louman slagerij.

Voor Kiki

Zoals in het openingsbericht gezegd kun je da eafhaaladressen vinden alds je de link op de onderste regel in het bericht aanklikt. Maar speciaal voor jou heb ik de adressen even gekopieerd:
caddys diner Verzetslaan 3 Purmerend
Primera Weidevenne Van Damplein 18 Purmerend
Plus Zwanebloem 4 Purmerend
Sporting De Gors Lisdoddestraat 40 Purmerend
Deen Van Burgplein 5 Purmerend
Vomar Van Burgplein 12 Purmerend
Waterland Ziekenhuis Waterlandlaan 250 Purmerend
La Place Weeshuissteeg 2 Purmerend
Roberto's Lunchroom Willem Eggertstraat 1 Purmerend
Family Snackbar Koemarkt 2 Purmerend
Vishandel Sier & Jonk Koemarkt 6 Purmerend
de bonte koe Koemarkt 24 Purmerend
Bakkerij Kees Gruter Purmerend
Tyling Nick Purmerend
Café Aad de Wolf Purmerend
Broodje Mokum Purmerend
Melis Tabak Purmerend
De Stamboom Purmerend

Kiki

Purmerend?

Waar is de krant te krijgen in Purmerend?

Siebe de Roos

het lezen waard

Een leuk initiatief deze krant en zeker het lezen waard! Ook voor alle Amsterdammers, zoals ik, die buiten de stadsgrenzen wonen te lezen via de link of gratis in je e-mailbox.

st.deroos@hotmail.com