De Mokumse Vrouwenloop 2012

Auteur: Corry Arink

Georganiseerd door de Atlethiekclub AAC en de Stichting Orange babies in samenwerking met het Stadsdeel Nieuw-West

Mokumse Vrouwenloop 2012 Foto: 4 maart 2012 Foto's: Sarah Cornel, 4 maart 2012

De route liep door het Sloterpark en bestond uit de loop van 2,5 km en 5 km en 7,5 km en de Marathonloop. Het weer was grijs maar droog en ook oudere dames deden mee en één iemand op elleboogkrukken.

Het geheel werd begeleid door twee drummende dames die er vrolijk op los trommelden. Het parcours viel niet mee door de bochten en de twee bruggen en een wat heuvelachtig deel. Hierdoor werden de kilometers ook wat langer dan aangegeven stond. Al met al een hele prestatie die werd neergezet.

Een bochtig parcours - Foto: 4 maart 2012 Een bochtig parcours met bruggen - Foto: Sarah Cornel, 4 maart 2012

Een nadeel was dat op de smallere gedeeltes de terugkerende ploegen ook een grote groep mannen tegenkwamen die bezig was hun rondes te lopen. Of dat nu supporters waren of een groep die zich op deze Vrouwenloop wilde bewijzen is onduidelijk.

Dit jaar waren er minder vrouwen met een andere culturele achtergrond dan voorgaande jaren, waar dat aan ligt weten we niet precies.

Op 60-jarige leeftijd 8-ste gewordenvan de 88 deelnemers en de 5 km helemaal hardgelopen; een hele prestatie op die leeftijd! - Foto: Sarah Cornel, 4 maart 2012

Er was ook een ploeg hardlopende dames uit de Watergraafsmeer aanwezig.
Het geheel komt ten goede aan de Stichting Orange Babies, een goed gekozen doel!
Al met al een gezellig evenement met een goed doel en saamhorigheid waarbij de wethouder van Sport en Cultuur mevrouw Jesse Bos uit Nieuw-West de opening en de prijsuitreikingen verrichtte.

Drukte bij de start - Foto: 4 maart 2012