Vrouwen van Nieuw-West: kom naar de Multibox!

7 Fans

Op donderdag 8 maart staat de hele wereld in het teken van de kracht van vrouwen en Nieuw-West dus ook! Op Internationale Vrouwendag organiseren Vrouw en Vaart, Eigenwijks en De Hippe Heks in en rondom de Multibox talloze gratis activiteiten voor vrouwen van alle leeftijden en achtergronden.

Tijdens het openingsfeest van het Huis van de Wijk Slotermeer demonstreerde een groep vrouwen hoe Nordic walking werkt. Portefeuillehouder Welzijn: Jesse Bos deed ook mee Foto: Thomas Heere

Sportieve start
‘s Ochtends om 9.30 uur begint de dag sportief: talloze dames kunnen de armen, benen, billen en buik lekker losschudden, want er zijn workshops zumba, yoga, aerobic en buikdansen. Alle gymzalen in het Huis van de Wijk Slotermeer en de Hippe Heks (beiden gevestigd in de Multibox aan de Jan de Louterstraat 19) zijn om 9.00 uur al open voor een ontspannen inloop.
Buiten zijn er lessen fietsen, hardlopen en Nordic walking onder de deskundige begeleiding van Vrouw en Vaart. In Nieuw-West worden wekelijks heel wat sportlessen gegeven die vaak gratis of voor een laag bedrag toegankelijk zijn. Hierover wordt tijdens Internationale Vrouwendag meer informatie gegeven.
Na zo’n goed en sportief begin van de dag is er om 11.00 uur tijd voor ontmoeting in het Huis van de Wijk onder het genot van gratis hapjes en drankjes.

Film en discussie
Om 13.00 uur wordt het programma hervat met de vertoning van de informatieve documentaire: Verborgen levens. Hierin komen vrouwen aan het woord die ooit naar Nederland emigreerden. Zij vertellen hoe zij hun eerste dag in hun nieuwe thuisland beleefden.
Tijdens en na de documentaire vragen Loes van Berkel en Anna Roelfs dames uit de zaal om hun mening en eventueel ervaringen op dit gebied. Vanaf 15.00 uur kan onder het genot van een kop thee worden nagepraat.

Krachten gebundeld
De betrokken organisaties bundelen voor deze bijzondere dag graag hun krachten. Zij willen namelijk dat vrouwen uit alle lagen van de bevolking elkaar ontmoeten op een centrale plek. Immers als vrouwen van alle leeftijden en nationaliteiten elkaar leren kennen, ontstaat er meer begrip en binding in het stadsdeel.

Welkom
Alle vrouwen van Nieuw-West zijn bij deze van harte uitgenodigd! Kom op donderdag 8 maart naar de Multibox aan de Jan de Louterstraat 19 voor een mooie en bijzondere dag speciaal voor vrouwen. Wie maar een deel van de dag mee kan of wil doen, is ook van harte welkom.

In het uitgebreide programma zijn thema’s verwerkt die op de agenda van de wijk staan, zoals beweging en binding. Bewoners hebben in 2011 namelijk aangegeven dat dit zaken zijn die zij belangrijk vinden. Doel van de dag is vrouwen uit Nieuw-West vermaken, verbinden en ‘empoweren’.