Nieuw Huis van de Wijk

Bedenk een nieuwe naam voor het Multifunctioneel Centrum Slotermeer

Flyer MFC-Slotermeer

Het Multifunctioneel Centrum Slotermeer opende op zaterdag 25 mei tussen 11.00 en 15.00 uur haar deuren. Iedereen kon ontdekken wat de mogelijkheden zijn van het in aanbouw zijnde pand aan de Slotermeerlaan 103 (tegenover het Tuinstadhuis) en kennismaken met de verschillende partijen die er straks gevestigd zijn. Er werden gedurende de dag gratis rondleidingen gegeven.
En het pand zoekt een naam!

In het nieuwe gebouw komen een Ouder Kind Centrum, Verloskundig centrum Groei, de Openbare Bibliotheek en het Huis van de Wijk met Stichting Eigenwijks, Dock Jongerenwerk en horeca. Iedereen kan hier straks genieten van een goed ontbijt, een overheerlijke lunch of lekkere cappuccino. Maar ook lekker neuzen tussen de boeken, kennis vergaren, een salsa lesje volgen, speelgoed lenen, begeleiding krijgen tijdens de zwangerschap of bij het realiseren van een leuk plan voor de buurt.

Wie bedenkt een goede naam?
Bewoners uit Slotermeer en omstreken worden uitgenodigd om een mooie naam voor het pand te verzinnen en kunnen daar verschillende prijzen mee winnen. De bedenker van de naam (die uit de inzendingen wordt gekozen door een deskundige jury) wint een iPad. Onder de overige inzenders worden leuke prijzen verloot, zoals een: lunch met het hele gezin in de nieuwe horeca, een jaarabonnement op de OBA en een Computercursus. Het mailen van een idee voor de naam kan tot 1 juni naar nieuwenaam@mfc-slotermeer.nl.

Ontstaansgeschiedenis
Woningcorporatie Ymere bouwt sinds 2011 aan het nieuwe gebouw dat op de plek komt waar vroeger Buurtcentrum Slotermeer stond. Stadsdeel Nieuw-West, Ymere en de verschillende gebruikers werken samen aan het organiseren van gezamenlijke en creatieve programmering in het pand. Aan het eind van de zomer worden zowel het gebouw als de openbare ruimte opgeleverd en zullen de verschillende partijen verhuizen naar het nieuwe pand.

Komt allen
Komende zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen mensen dus alvast een kijkje nemen in het pand, ontdekken wat de plannen voor de toekomst zijn én inspiratie opdoen voor de nieuwe naam. Iedereen is van harte welkom!