Bijdragen aan de Canon van Nieuw-West

Ook uw suggesties zijn welkom!

Nice! Voor de Canon van Nieuw-West. Deze bijdrage aan de Canon staat op Facebook.

Opening Platenwinkel Willy Alberti
Osdorpplein

Tijdens de opening van zijn platenwinkel in Amsterdam-Osdorp heeft Willy Alberti een platina plaat met diamanten in ontvangst genomen. Hij kreeg deze onderscheiding omdat van zijn plaat "Marina" een kwart miljoen exemplaren verkocht zijn.

Op de foto v.l.n.r. Tonny Alberti, Willeke Alberti, Willy Alberti, Ria Alberti en de directeur van Phonogram, dhr. Jack Haslinghuis.

Bron: Historisch Archief, ANP
fotograaf: Jacques Klok

Help mee de canon aan te vullen door nieuwe onderwerpen aan te melden. Dat kun je eenvoudig doen door het op onze facebookpagina of via info@nicenieuwwest.nl aan te melden. Geef daarbij ook het jaartal aan.

Je kunt je bijdrage ook twitteren naar @nicenieuwwest met #CanonNW.

Re: Re: Re:Waar zat platenwinkel van Willy Alberti op het Osdorpplein ?

linda de groot:
Leon de Laat:Channah van Straaten:Uit een telefoonboek, jaren '70: ALBERTI DISCO, Osdorpplein 236(Willy Alberti woonde zelf van april '61 tot zijn ovl.in feb.'85: Colenbranderhof 11, Slotervaart)Vergelijk de volgende vermeldingen eens:Tel. boek 1995: JAZO , meubelen, Osdorpplein 234Tel. boek 1995: Holland uitzendbureau, Osdorpplein 236Tel. boek 1998: JAZO , meubelen, Osdorpplein 503Tel. boek 1998: Holland uitzendbureau, Osdorpplein 504m.a.w. tussen '95 en '98 is de straat (gedeeltelijk) hernummerd !Een gezond 2014 toegewenst,
Jij ook, bedankt voor de moeite

Sinds lange tijd was ik vanochtend weer eens in Osdorp. Kon het niet laten om even de voormalige locatie te bekijken van de platenzaak. Daar is nu een filiaal van Dirk v/d Broek gevestigd. Het is een hoekpand en de nummering is daarvan afhankelijk. In de Martini van Geffenstraat heeft de winkel het nummer 236. Aan de kant van het Osdorpplein heeft het echter de nummers 503 en 505. Het is dus afhankelijk van waar je staat.
Om de verwarring nog wat groter te maken hanteert Dirk v/d Broek zelf het huisadres "Tussenmeer 1a"...

linda de groot

Re: Re:Waar zat platenwinkel van Willy Alberti op het Osdorpplein ?

Leon de Laat:
Channah van Straaten:
Uit een telefoonboek, jaren '70: ALBERTI DISCO, Osdorpplein 236
(Willy Alberti woonde zelf van april '61 tot zijn ovl.in feb.'85: Colenbranderhof 11, Slotervaart)
Vergelijk de volgende vermeldingen eens:
Tel. boek 1995: JAZO , meubelen, Osdorpplein 234
Tel. boek 1995: Holland uitzendbureau, Osdorpplein 236
Tel. boek 1998: JAZO , meubelen, Osdorpplein 503
Tel. boek 1998: Holland uitzendbureau, Osdorpplein 504
m.a.w. tussen '95 en '98 is de straat (gedeeltelijk) hernummerd !
Een gezond 2014 toegewenst,

Leon de Laat:

Dat hele Osdorpplein is in de loop der jaren natuurlijk flink veranderd en uitgebreid. Alleen al die Shopperade (of hoe dat overdekte winkelcentrum ook mag heten) zal voor veel hernummering gezorgd hebben. Ik kom praktisch nooit meer in Osdorp. De laatste keer was vorig jaar, toen heb ik na een begrafenis te Halfweg samen met mijn broer even iets genuttigd bij de Fly-inn (als ik het goed schrijf), ook aan het Osdorpplein. Wel grappig om via Google.Streetview het balkon van mijn flatje uit 1969 (boven voormalig Alberti dus) weer eens te zien. :-)

Leon de Laat

Re:Waar zat platenwinkel van Willy Alberti op het Osdorpplein ?

Re: Re: Re: Waar zat platenwinkel van Willy Alberti op het Osdorpplein

linda de groot:
In het pand waar nu Dirk v d Broek zit of aan de overkant?

Volgens mij zit Dirk van den Broek nog steeds op dezelfde plek waar hij in 1979 ook al zat± tegenover de HEMA op de hoek van Tussen Meer. Maar hoe het ook zij± de platenzaak van Willy Alberti zat op de hoek met de Martini van Geffenstraat, schuin tegenover de HEMA dus. Kijk anders even op Google. maps.

linda de groot

Re: Re: Waar zat platenwinkel van Willy Alberti op het Osdorpplein

linda de groot:Waar zat de platenwinkel van Willy Alberti precies op het Osdorpplein want ik kan nergens iets vinden van een huisnummer of zo
Beste Linda en Henk,
De platenzaak van Willy Alberti zat op de hoek van het Osdorpplein en de Martini van Geffenstraat. De firma JAZO zat er in de tijd dat ik er boven woonde (als eerste bewoner van de toen nieuwgebouwde flat, vanaf 1969 tot 1975) ook al. Waarschijnlijk heeft de firma JAZO de zaak dus uitgebreid. Ik heb geen idee hoe het met de nummering zit. De woningen boven de winkels nummerden in de Martini van Geffenstraat, waar de ingang was.
Ik kan mij herinneren dat er soms op zaterdag artiesten hun platen kwamen signeren bij Alberti. Dan was het altijd een drukte van belang voor de winkel.

Re: Waar zat platenwinkel van Willy Alberti op het Osdorpplein

linda de groot:

linda de groot:

Linda,

Dat is een tikje onduidelijk. Volgens de Beeldbank Amsterdam zat Disco Alberti op nummer 236. Later is op die locatie de firma JAZO gekomen. Deze hanteerde huisnummer 503. Wellicht is de nummering ooit veranderd als gevolg van nieuwbouw en herinrichting van het plein (?)

linda de groot

Waar zat platenwinkel van Willy Alberti op het Osdorpplein