Geheugen van West sterker

Meer vrijwilligers, goede samenwerking

Amsterdam-West, Nieuw-West

Vrijdag 31 mei 2013 was er weer een geanimeerde bijeenkomst van de vrijwilligers van het Geheugen van West

Prachtige resultaten tijdens de workshop 31 mei 2013

Het gaat goed
Meer vrijwilligers, iedere week nieuwe verhalen, buurt- of wijkgerichte nieuwtjes en aankondigingen van activiteiten. Het aantal verhalen loopt gestadig op en 2014 vieren we het 10-jarig bestaan van het Geheugen van West met als mijlpaal de verwachte publicatie van het 2014e verhaal.

Vrijwilligers
Samen met nieuwe vrijwilligers zijn afgelopen vrijdag de plannen voor dit jaar en het jubileumjaar besproken. Zodra die plannen concreter zijn leest u dat op deze website.
En de vrijwilligers werden ook creatief uitgedaagd in een workshop Schrijven. Deze keer was dat het maken van een zogenaamde triolet. Een gedicht over zomaar een favoriete plek ergens in of buiten de stad. Een paar resultaten vindt u onderaan dit bericht.

Samenwerking
Onze belangrijkste partner is het Amsterdam Museum (voorheen het Amsterdams Historisch Museum). Samen met het AM en met het Geheugen van Oost is er op 11 oktober 2013 een symposium over verhalensites in Amsterdam.
Daarnaast werken we samen met de stichting Taalvorming en gaan we na de zomervakantie projecten draaien op basisscholen.
En we publiceren foto's van de workshops van West Side Stories, een project van Foam gesponsord door Ymere en Stadgenoot.

Ook u kunt bijdragen aan het Geheugen van West!
Stuur uw verhaal of anekdote naar de redactie. En ook (oude) foto's plaatsen we, natuurlijk met bronvermelding.
Alles uit (Oud) West en Nieuw-West is welkom.

Bericht gepubliceerd 3 juni 2013