Fotowedstrijd Nieuw-West Water

60 jaar grachten buiten de ring

Nieuw-West

Ook Amsterdam Nieuw-West heeft grachten, kanalen en vaarten en die bestaan inmidddels 60 jaar. Dat jubileum vormde voor het Van Eesterenmuseum aanleiding een feestelijke tentoonstelling te organiseren met foto's uit de wedstrijd.

Impressie van de tentoonstelling Foto: Ruud van Koert, 28 september 2013

Impressie van de tentoonstelling Foto: Ruud van Koert, 28 september 2013 Door: Ruud van Koert

Ruim honderd foto’s werden naar het Van Eesterenmuseum opgestuurd. Het Van Eesterenmuseum is blij met deze royale en kwalitatief goede “vangst” en bedankt alle deelnemers voor hun inzet. Op de foto’s zie je grachten, kanalen, vaarten en sloten, de sloterplas, kunstwerken en sluizen, werk en pret op en om het water en schilderachtige natuur.  Eén onderwerp is nog buiten beschouwing gebleven: de architectuur. Opvallend is namelijk dat een aantal fotografen duidelijk oog heeft voor de architectuur in Nieuw-West. En voor het bijzondere samenspel dat de architectuur hier vaak met omringend water en groen vormt. Dat leverde soms sublieme foto’s op, waarin het water wat op de achtergrond raakte. Die foto’s dragen een belofte in zich. Er is nog veel meer te bewonderen in Nieuw-West en dat rechtvaardigt toekomstige herhaling van een fotowedstrijd met de tuinsteden in Nieuw-West als onderwerp.
Kijk op de website Van Eesterenmuseum voor de winnende foto's en het deskundige jurycommentaar.