Museumnacht in het Van Eesterenmuseum

Senang Nieuw-west - 2 november 2013

7 Fans

Op 27 december 1949 erkende Nederland - eindelijk - de onafhankelijkheid van Indonesië. Veel in Indonesië wonende Nederlanders, maar ook veel Indische Nederlanders emigreerden. Een deel van hen kwam te wonen en te werken in Amsterdam Nieuw-West. Deze eerste groep immigranten gaf kleur aan de wijk, verrijkte de Hollandse keuken met overheerlijke Indische gerechten en introduceerde nieuwe vormen van muziek.

Indische Nederlanders geven kleur aan de wijken in Nieuw-West

Museumnacht - 2 november 2013

Het Van Eesterenmuseum draagt de Museumnacht op aan deze groep belangrijke pioniers. Maak onder leiding van een gids per Tuktuk een ritje door de buurt en bezoek de jaren vijftig Museumwoning aan de Freek Oxstraat. Luister daar naar een verhaal of bekijk een toepasselijk filmpje.
Swing dan tot de late uurtjes in het museum op opzwepende Indorock muziek en geniet daarbij van overheerlijke Indische hapjes, die voor een luttel bedrag worden geserveerd door cateraars uit Nieuw-West.

Wat is er te doen?

- In het Van Eesterenmuseum.
Markt met Indische hapjes, van: 19.00 - 23.00 uur
Swingen op Indorock muziek, van: 23.00 - 01.00 uur

- Vanaf het Van Eesterenmuseum.
Rondritjes met een gids door de buurt, van: 20:00-22:00 uur

- In de jaren '50 Museumwoning.
Rondkijken, luisteren naar verhalen en kijken naar filmpjes over de eerste bewoners van Nieuw-West, van: 20:00-23:00 uur

Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam

Geplaatst: 27 oktober 2013