uitnodiging van eesterengesprek #40

Historische maquettes & nieuwe presentatietechnieken

Auteur: Jan Hart
1 Fan

Op woensdagavond 18 februari wordt er een interessante Van Eesterengesprek gehouden met in de hoofdrol de historische maquette van het Van Eesterenplan. Dit pronkstok uit de jaren '50 van 2,5 bij 4 meter met de Westelijke Tuinsteden is door de jaren heen beschadigd geraakt en er zijn nieuwere ontwikkelingen aan toegevoegd. Ze is nodig toe aan een opknapbeurt. Maar hoe doe je dat, dat opknappen? Naar welke tijd restaureer je terug wanneer het object over langere periode een werk- en presentatiemodel is geweest?

Cornelis van Eesteren en collega's voor de maquette van het strandbad van de Sloterplas. Bron: Dienst der Publieke Werken.

Presentaties en sprekers
Anouk de Wit en Elien Voerman werkten beiden voor het Nederlands Architectuur Instituut - nu het Nieuwe Instituut- en zij geven een presentatie over historische maquettes. Marcel Oostermeyer en Thomas Val van Z-as Maquettebouw geven een presentatie over eigentijdse maquettes. Voor meer informatie zie ook onze website http://www.vaneesterenmuseum.nl

Tijd en locatie
Datum: woensdag 18 februari 2015