Spaarndammer Buren presenteert #Winterfest

Waar je deelt wat je doet!

Spaarndammerbuurt

Zaterdag 14 december 2013 staat de Spaarndammerbuurt in het teken van samenwerken en samen(be)leven.

#Winterfest

#Winterfest

SpaarndammerBuren presenteert #WinterFest
Van 12.00 tot 18.00 uur kun je gratis op cultuurexpeditie in en om de Spaarndammerstraat. Met muziek en theater in winkels en op andere verrassende (in totaal 23) locaties. Met exposities van kunstenaars en ontwerpers uit de buurt en presentaties van culturele organisaties en bewonersinitiatieven. #WinterFest is voor en door bewoners en samen met lokale ondernemers. En buurtbewoners vergeten ook hun minder draagkrachtige buren niet: met een speciale WarmeWinterActie vullen zij samen kerstpakketten.

Kunst en cultuur snacken
Dat de Spaarndammerbuurt upcoming en hot is blijkt wel uit het gevarieerde festivalprogramma. Het meest knusse festival van Amsterdam laat de anders zo rustige buurt bruisen met een 100%-Buren-concept. Bezoekers kunnen kunst en cultuur snacken van buren bij o.a. de fotoexpositie ‘Wij zijn SpaarndammerBuren’ van Annemarie van Zelst en kunst van Margot van Ham, Bien van Heek en Sander Marres. Muziek van Check 1-2, Professor Nomad en volkszanger Sjaak. Gemma Venhuizen leest voor uit haar bejubelde debuutroman 'Alle bessen kun je eten – alleen sommige maar één keer'. De modelabels Poema Jones en Pop Confetti richten een pop-up store in. Museum het Schip organiseert die dag speciale rondleidingen en er is een unieke slowbiking wedstrijd. Voor kinderen is er een speciaal programma met o.a. de Berendokter, maskers maken, Volta Kids en spelen op het Suikerplein. #WinterFest sluit de dag in tropische sferen af met een afterparty voor vrijwilligers bij Salsa4Fun. En Ella Veldman zal met haar Rode Paperclip-actie in een dag een bijzonder kerstgeschenk bij elkaar zien te ruilen!

WarmeWinterActie
Samen met de Voedselbank, buurthuiskamer ‘Effe bij Moeder An’, lokale winkeliers en supermarkten organiseert SpaarndammerBuren de WarmeWinterActie. Buurtbewoners werken samen om kerstpakketten te vullen voor buren die wat minder te besteden hebben. Dit doen zij door producten te doneren.

Wanneer: Zaterdag 14 december 2013
Locatie: In en rond de Spaarndammerstraat