Ontkiemwest & bewoners van de Van Tijenbuurt presenteren: Groeistadion

Een avontuurlijke voorstelling met bewoners in de hoofdrol over groei en De Kleine Johannes

Auteur: Jan Hart

Première: 21 juni 2014 – reserveer nu!
Op 21 juni gaat GROEIstadion in première, een unieke voorstelling op een braakliggend landje in Geuzenveld. Reserveer nu! Dan begint je zomer met een avontuur vol theater, dans, muziek, groen, spel en beeldende kunst. GROEIstadion vindt eind juni plaats op ’t Landje aan de Van Karnebeekstraat in de Amsterdamse Van Tijenbuurt. Via de site kun je direct reserveren. GROEIstadion is voor iedereen van alle leeftijden, van binnen en buiten de wijk.

Een avontuur over groei en De Kleine Johannes
GROEIstadion volgt de avonturen van een jongetje dat volwassen wordt, naar het sprookje van Frederik van Eeden. Op een zomeravond drijft Johannes met zijn boot een betoverde wereld in. Hij maakt ruzie met een kabouter, ontmoet de Schrijver van de Waarheid en raakt hopeloos verliefd op Robinetta. GROEIstadion is een voorstelling over het zoeken naar geluk, tevreden zijn of juist méér willen. Over nieuwe werelden inslaan en tomeloze liefde.

In GROEIstadion spelen bewoners de hoofdrol, voor en achter de schermen. Samen met een team van bedreven kunstenaars bewerken zij De Kleine Johannes tot twaalf eigentijdse scènes over groei. De twee hectare grond aan de Van Karnebeekstraat bouwen ze om tot magisch decor, compleet met Bovensteboven- en Onderstebovenboom, bloeiende stadsakkers, een vijver, een boot voor Johannes en nog veel meer.

21/21-acties
Speciale aanbieding: toegang tot de première en Eerstezomerdaghap in Buurtcafé De Achtertuin voor 21 euro! Reserveer snel, de actie loopt tot 1 juni. Heb je op 21 juni een bedrijfsuitje of feestje voor 21 zielen? Bereik jij tijdens de première de 21 of zijn jullie dan 21 jaar bij elkaar? Vier dat met een bezoek aan de première van GROEIstadion¬. Neem tevoren contact met ons op over feestelijke groepskortingen.

NIEUW! Achter de schermen bij GROEIstadion
Vanaf nu kun je achter de schermen duiken bij GROEIstadion en zien hoe de voorstelling tot stand komt! Deze week aan het woord: De Schrijver van de Waarheid over een potloodpuntensilo, bomen vol boekrollen en de groeiende waarheid. Volgende week: Boskoning Oberon en zijn mysterieuze gouden kist.

Geef GROEIstadion een steunpilaar
GROEIstadion staat al stevig in de steigers, maar extra steun kunnen we altijd gebruiken om van de voorstelling een ware sensatie te maken. Wil jij een donatie doen of heb je suggesties voor sponsoring? Alle steun is welkom!

Contact
Buurtkeuken De Kachel
Van Karnebeekstraat 47
1067 RG Amsterdam

Over GROEIstadion
In de voorstelling GROEIstadion spelen bewoners de hoofdrol, zowel voor als achter de schermen. De artistieke leiding is in handen van Noud Verhave, Janine Toussaint en Diane Elshout. Eerder waren zij verantwoordelijk voor het community arts project HEIM in Transvaal in Amsterdam Oost. Sinds juli 2013 hebben zij zich met OntKIEM West genesteld in de Van Tijenbuurt. Dit traject van twaalf maanden combineert koken, tuinieren en kunst en kweekt samen met bewoners ontmoetingen, talent, verbeelding en creativiteit voor jong en oud. OntKIEM West presenteert samen met bewoners van de Van Tijenbuurt de voorstelling GROEIstadion. GROEIstadion en OntKIEM West zijn iniatieven van Moving Arts Project. GROEIstadion wordt mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, Janivo Stichting, Rochdale, Stadgenoot, Eigenwijks, Goeman Borgesiusschool, Kooter Hoveniers, Bureau Barel, De Wit Groenaannemer, De Bolster, Bewonersinitiatief Geuzenveld, Geheugen van West, Akzo Nobel, Pius Floris, Vertical Vision, Weggeefwinkel Nieuw-West, Rutte Wegenbouw, Tuinen van West, Community Kids, Stichting Dock, La Jardinière.