Programma Podium Mozaïek 4 en 5 mei

4 mei in Podium Mozaïek, 5 mei in het Erasmuspark

4 mei in Podium Mozaïek

West Words | Moed

Het Requiem van Mozart door het Koor van Meneer de Wit
Cola Debrot belicht door Karin Amatmoekrim & Raymi Sambo

Op 4 mei wordt in de grote zaal van Podium Mozaïek een muzikale en theatrale vertelling uitgevoerd rondom het thema ‘Moed’ met Het Koor van Meneer de Wit en 4 jonge solisten. Zij zingen een (verkorte) versie van het Requiem van Mozart. De gesproken tekst erbij is van auteur Karin Amatmoekrim en wordt voorgedragen door theatermaker en acteur Raymi Sambo. In deze tekst wordt de Antilliaanse schrijver en arts Cola Debrot belicht, die tijdens de Tweede Wereldoorlog huisarts was in Amsterdam West. Debrot ondernam tijdens de oorlog tal van verzetsactiviteiten zoals het stencilen en verspreiden van illegale pamfletten.
De uitvoering is aansluitend op de kranslegging bij het monument ‘De zittende vrouw’ aan de Bos en Lommerweg. Aanvang 20.45 uur.

West Words is een literair concept van de SLAA en Podium Mozaïek waarbij we op multidisciplinaire wijze actuele thema’s over het voetlicht brengen. Elke aflevering staat een nieuw geschreven tekst van een schrijver centraal waaromheen een kleine voorstelling wordt gebouwd. 30 oktober 2012 was de aftrap van de eerste West Words met T. Martinus. Tsead Bruinja verzorgde A Love Supreme over de Hoogste liefde en op 4 mei jl stond West Words in het teken van gedenken, met een tekst van Thomas Verbogt.

Dit programma is een samenwerking van Podium Mozaïek, SLAA, Amsterdams 4 en 5 mei comité, Huizen van Verzet en Stadsdeel West.

5 mei in het Erasmuspark

Straatdiner & Vrijheidsliederen door NBE en musici uit West

“Het doel van Straatdiner West is om zoveel mogelijk culturen uit Amsterdam West aan én op tafel te krijgen” (Lex de Jong van BoLoboost)

Dit jaar verzorgt Podium Mozaïek i.s.m. het Amsterdams 4 en 5 mei comité, het NBE, BoLoboost en Stadsdeel West een speciaal programma in het Erasmuspark. Voor het Straatdiner worden verrassende en heerlijke maaltijden bereid in diverse keukens in Amsterdam West dat meer dan 150 verschillende culturen kent. Daarnaast brengen het NBE en Podium Mozaïek bijzondere verzameling van musici uit Amsterdam West bijeen die voorafgaand en aansluitend aan het diner een uniek concert geven. Deze musici uit Amsterdam West zijn afkomstig uit landen waar zij aan den lijve hebben ervaren wat strijden om vrijheid is. Samen met het NBE vertolken zij op 5 mei Vrijheidsliederen uit alle windstreken en steken die in een nieuw jasje.

Het NBE en de diverse muzikanten uit Amsterdam West zullen in de middag hetzelfde programma tijdens het Vrije Westen op de Westergasfabriek spelen.

aanvang 16.00u Het Vrije Westen (Westergasfabriek)
aanvang 18.00u Straatdiner in het Erasmuspark

Voor meer informatie kijk op: Podium Mozaïek, BoLoboost

Dit programma is een samenwerking van Podium Mozaïek, NBE, Amsterdams 4 en 5 mei comité, Het Vrije Westen, BoloBoost en Stadsdeel West.