Landschapspark De Bretten

Verslag van de werkconferentie

Auteur: Jan Hart
7 Fans

Het Landschapspark De Bretten krijgt een steeds belangrijkere en prominentere rol in de regio Amsterdam. De groeiende en zich westwaarts ontwikkelende stad heeft een Landschapspark met metropolitane kwaliteiten hard nodig.

Op 6 maart 2014 is de programmaperiode 2010-2014 afgesloten met een werkconferentie Landschapspark De Bretten. De uitkomsten van deze conferentie staan in een eindrapportage in de vorm van een boekje, opgesteld door Bureau MUST. Ook is een ‘slotverklaring’ opgesteld, met daarin belangrijke aanbevelingen. Het is een hartstochtelijk pleidooi om in het komend decennium – en in de periode daarna – toe te werken naar een volwaardig Landschapspark De Bretten. Een park met metropolitane kwaliteiten dat letterlijk en figuurlijk groene en recreatieve ruimte biedt aan stad en ommeland.

Het boek is als pdf – samen met de slotverklaring en de aanbiedingsbrieven - gratis te downloaden op de website van Landschapspark De Bretten. http://www.amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/groen-natuur/parken/bretten-0