Interview met Theo Durenkamp

Oud-schoolhoofd van de RK St. Jozefschool in Sloten

Verteller: Theo Durenkamp
Sloten-Oud Osdorp

Theo Durenkamp (1949) was tot 1988 hoofd van de RK St. Jozefschool in Sloten. In twee delen vertelt hij enthousiast over zijn loopbaan, van beginnend onderwijzer tot schoolhoofd. Hij is nog steeds actief ten behoeve van de koepelorganisatie van katholieke scholen in Amsterdam (ASKO) en de molen van Sloten.

Theo Durenkamp Bron: Bram de Waard, 2015

Klik hier voor deel 1

Klik hier voor deel 2

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.

J.F.Spruijtenburg

Zonnespetters

Uw vraag over zonnespetters gelezen ,is er ooit nog een antwoord op gekomen ?
Zelf woon ik in Warmond onder de Kaagbaan. denk dat het met overvliegende vliegtuigen te maken kan hebben. ben nieuwsgierig naar de werkelijke oorzaak. vast dank voor uw eventuele reactie,
C.Spruijtenburg.

Lida Berg

27-11-2015

Aan Theo Durekamp,

Ik zal me eerst aan je voorstellen!
Ik ben Lida Berg, geboren in 1948 te Oud Sloten. Heb op de St. Jozefschool, eerst de kleuter- en vervolgens m'n lagere schooltijd door gebracht.

Vandaag ontdekte ik ik toevallig de site over Oud Sloten en het interview met jou, gemaakt door Bram de Waard.

Knap dat je na al die jaren de namen van de kinderen op de foto's nog kunt herinneren!

Ik reageer omdat de ik me de namen van de kinderen op foto 2 ook nog herinner. Dat meisje wat haar hoofd afwendde is inderdaad Marijan Berg. Je begrijpt het al mijn (jongste) zus. Ik ben de oudste dochter en heb haar regelmatig bij één van haar vriendinnen, waar zij dan mocht spelen, opgehaald.

Ik hoorde dat ook juffrouw Schuss zitting heeft in de werkgroep waar je deel van uitmaakt.
Haar herinner ik me als een vriendelijke kleuterjuffrouw. Ze heeft een gedichtje in m'n poëzie album geschreven en een prachtige tekening getekend.

Ik denk nog met veel plezier terug aan deze schooltijd!

Met vriendelijk groet,