DAAR ZIT MUZIEK IN!!

CAECILIA CAMERATA

Op een zondagochtend een mevrouw tegenkomen in het OLVG West met een cello is niet alledaags, maar wel heel bijzonder te noemen. Na gevraagd te hebben waar er een optreden zou zijn kreeg ik als antwoord dat er gerepeteerd zou worden in de kapel. Deze is al jaren niet meer in gebruik, maar het is wel een leuke zaal met goede akoestiek.

CAECILIA CAMERATA Bron: foto Annick Marquer, 2016

Onmiddellijk liep ik mee om te luisteren. Hier repeteert dus de CAECILIA CAMERATA, een ensemble opgericht in de winter van 2014. Zij hebben als doel gepassioneerde musici met een carrière buiten de muziekwereld een kans te geven om samen op hoog niveau muziek te maken.

De naam is afkomstig van de heilige Caecilia, die volgens de legende troost vond in de muziek en de marteldood stierf omstreeks 230 na Christus. Zij werd de patrones van de muziek, instrumentenmakers en zangers. Camerata verwijst naar het woord Kameraden (vrienden); de orkestleden zijn zowel liefhebbers van muziek als (muziek)vrienden.

Zij treden vaak op van Amsterdam tot Utrecht. Het is de moeite om ze allen te horen spelen, het geeft een vrolijke noot op zo’n zondag in een ziekenhuis.