Nieuws 'Kunst en Cultuur'

Auteur: Theo Haring

Uit PaSta Magazine nummer 7 van 18 december 2006 (door Theo Haring)

WestArt

WestArt

PaSta Magazine zal in 2007 verschijnen onder de nieuwe naam CreAmClub (Creatief Amsterdam).
CreAmClub zal zich niet alleen richten op Amsterdam West/Nieuw West maar ook op de hele regio Amsterdam. De nieuwsbrief zal minder frequent verschijnen, maar wel met meer relevante informatie.
Criterium van het begrip 'creatieve sector': alle personen, instellingen en bedrijven, die zich direct of indirect bezig houden met kunst, cultuur, vormgeving en kunsteducatie.
Juist door alle ontwikkelingen en aandacht op sociaal economisch niveau in Nieuw West zouden kunst, cultuur en de creatieve sector meer aandacht moeten gaan krijgen vanwege de positieve werking op de het leefmilieu, werkgelegenheid, sociale cohesie en aantrekkingskracht, die het heeft op nieuwkomers zowel als bewoners en ondernemers. Ook de Amsterdamse Fonds voor de kunst is die mening toegedaan. Om dit te bewerkstelligen hebben ze dan ook een speciale kunstschout Claartje Nicolas naar Nieuw West gestuurd om kunstenaars te helpen bij subsidieaanvragen. Voor meer info: www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl .

Verder:

• West Art Story en WeStArt hebben het niet gehaald als nieuwe naam.
  • Het stadsdeel Bos en Lommer heeft op haar website een complete inventarisatie gezet van het huidige aanbod van kunst, cultuur en de creatieve sector. Dit dankzij de inspanningen van de heer D. Kok, beleidsmedewerker kunst & cultuur.
  • Woningcorporatie Ymere heeft nu een kunstbeleid, dat er op gericht is kunst te integreren binnen de nieuwbouwprojecten.
  • Eeen oproep: Nieuw West is gebouwd in de jaren vijftig, zo'n vijftig jaar terug. Misschien kan Far West, hoofdsponsor van het West Beach Filmfestival, voor deze gelegenheid de film West Side Story vertonen.

WestArtStory

WestArtStory