Nieuwsbrief CreAmClub

Verteller: Theo Haring
Amsterdam Nieuw West

Twee artikelen uit de nieuwsbrief van februari 2008.
Interesse in de nieuwsbrief? Meld je aan op info@creamclub.nl.

KUNST-starters in West

De afgelopen week kreeg de creatieve sector van Amsterdam extra aandacht vanwege het stijgende aantal starters. De werkgelegenheid in deze belangrijke branche steeg in 2007 met 4,2 %.
Opvallend genoeg zit Nieuw West niet bij de opkomende startlocaties. Hopelijk maakt Nieuw West er werk van om starters in de creatieve sector binnen te halen door goedkope woning/bedrijfruimtes aan te bieden met bijvoorbeeld flinke huursubsidies gedurende de eerste jaren en zorg te dragen voor nieuwe broedplaatsen waar vormgevers/kunstenaars zich kunnen vestigen. Op deze manier zorg je voor werkgelegenheid, voor meer levendigheid in de woonomgeving en creatieve dynamiek in heel Nieuw West.

Starters in deze sector kunnen zich wenden voor support en ondersteuning tot de Stichting Beehive www.beehives.nl, gevestigd in vliegbasis de Huygens.
Het nieuwe complex Vliegbasis de Huygens, gevestigd in Slotervaart is het paradepaardje en een grote aanwinst voor de creatieve sector.
Voor meer info: Vliegbasis.

Expositie Bos en Lommer

In de publiekshal van het stadsdeelkantoor aan het Bos en Lommerplein 250 kunt u geëxposeerd werk bekijken van Gabriëlle Zwueste. De expositie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. De laatste dag dat u de expositie kunt bezichtigen is 29 april.
Gabriëlle Zwueste is een kunstenares uit Bos en Lommer. Haar fascinatie gaat uit naar de scheppingskracht in natuurlijke processen. Deze wil zij leren kennen door hout e.d. in te laten werken op doek gedurende bepaalde tijd. Onder invloed van tijd, het klimaat en de seizoenen ontstaat een overzicht van dit proces.
Ook tekent en fotografeert zij. Een combinatie hiervan uit haar fascinatie: "De schoonheid van groei en verval".

Redactie CreAmClub, Theo Haring