Cinema CC

'How Art made the World' deel 2, zaterdagavond 27 september 2008

Op zaterdagavond 27 september om 8 uur vertonen we van de degelijke en goed onderbouwde BBC documentairereeks 'How Art made the World' deel 2, waarin wordt uitgelegd waarom 'de speelfilm de krachtigste vertelvorm is' volgens de makers. (Nederlands ondertiteld)
Een introductie van deel 2 is te zien op: How Art Made the World.

Om 9 uur starten we de hoofdfilm met de surrealistisch titel 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind'.
Voor meer info over 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind'die zeer goede recensies kreeg: recensie Eternal Sunshine.

Creatieve muziekfans maken tegenwoordig hun eigen film/videomuziekclips en zetten die op het net. Deze filmpjes worden AMVs genoemd. (Anime Music Video)
Een mooi voorbeeld van zo'n AMV met filmfragmenten van deze film en 'Karma Police' van Radiohead is te bezichtigen op:
amv Eternal Sunshine of the Karma Police.

Toegang gratis

Expositie Beeldende Kunst

Werk van Pietsjanke Fokkema en Hedwig van de Heiden is op afspraak nog te bezichtigen tot en met zondag 19 okt. Tijdens de filmavond op 27 september is ook de expositie te bezichtigen.
Hedwig van der Heiden heeft haar atelier in het ateliercomplex in de Diderotstraat in Geuzenveld.

Vriendelijke groet,