Haar Verhaal, een ontmoeting door en met vrouwen

Op 15 maart 2009 presenteert het ZID Theater een ZidMixtZondag

Haar Verhaal is een ontmoeting door en met vrouwen, waarin herkenning, inspiratie en uitwisseling tussen vrouwen tot stand komt. In een informele sfeer kunnen workshops gevolgd worden, ideeën worden uitgewisseld en kan er gekeken worden naar theater en dans.

Er worden deze dag persoonlijke verhalen, dans en mode uitgewisseld tussen vrouwen van allerlei culturen. U kunt genieten van Afghaanse kleding en dans, Koerdische dans, kleding en hapjes uit Irak, een act over de “moderne vrouw” en nog veel meer.

Workshops

De dag begint met twee gratis workshops. U kunt kiezen uit:

1. De eerste is een workshop Afghaanse kleding en dans verzorgd door Belkes Petterson Khoja. Zij neemt kleurrijke en feestelijke kleding mee uit Afghanistan. Tijdens de workshop mogen de deelnemers de kleding aanpassen. Er wordt geleerd hoe de kleding wordt gedragen en er wordt er een dans ingestudeerd.

2.In de tweede workshop gaan we vanuit een persoonlijk object een verhaal vertellen. Aan de hand hiervan maken we een korte theatrale presentatie voor elkaar. Hiervoor vragen we u een klein persoonlijk voorwerp, foto of lied mee te nemen.

De workshops zijn voor meiden en vrouwen: minimumleeftijd is 15 jaar. We willen graag dat u zich aanmeldt voor de workshops. Dit kan via info@zidtheater.nl of bel 020-4888449. Het aantal plaatsen voor de workshop is beperkt, dus vol is vol. Natuurlijk bent u ook welkom om het programma vanaf 15.00 bij te wonen!

15 maart 2009

13:15-14:30 Workshops

15:00-17.00 Programma

- Theateract “De moderne vrouw” door Annette Dolle
- Presentatie van de workshops
- Presentatie Afghaanse kleding en dans door de cultuurcoach Belkes Petterson Khoja.
- Irakese Koerdische kleding en dans door (S.I.V.N)Stichting Irakese Koerdische Vrouwen Nederland
- Theater en dans ZID Theater
- Muziektheater door Nadjazzda, met liedjes over melancholie, hartstocht en levensvreugde.

Gastvrouwen:Petra Morel en Karolina Spaic

De dag vindt plaats bij het ZID Theater in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Locatie: ZID Theater, De Roos van Dekamaweg 1, Amsterdam. Telefoonnummer: 020-4888449.

Had Ik Dat Maar Geweten!

Graag hoor ik meer over jullie theatrale werk in Bos en Lommer!
Ik werk in dit stadsdeel in een project voor gezinnen met jonge kinderen, en zou hen graag op de hoogte brengen van jullie
werk. Ook projecten als Haar Verhaal zouden heel interessant kunnen zijn voor de moeders die ik ontmoet.
Als jullie een nieuwsbrief hebben, of andere berichten/aankondigingen, hoor ik het graag.
Met vriendelijke groet,