“COSTA DEL KIT” WORDT “RHAPSODY IN WEST”

Project 'Rhapsody in West'. Bron: foto Annick Marquer, 2017.

In 2008 schreef ik al een artikel over de Jan Schaffelaarplantsoen. Daar werd De “Costa del Kit “ neergezet, een tijdelijke strand en, na de bouwvak, zou begonnen worden met de bouw van een woonproject. Zij hadden niet gemeld welke bouwvak....
Nu, 9 jaar later...sinds een paar weken ( ! ) is het terrein bouwrijp gemaakt en het gaat een mooie ecologisch project worden onder de naam “Rhapsody in West”. Er zullen 250 duurzame woningen neergezet worden. Zij zullen allen hun eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Tevens zullen zij voorzien worden van het nodige groen en alle elektriciteitsoverschotten zullen aan het openbare net geleverd worden. Na jaren van braakligging zal hier eindelijk, een energiezuinige woonbuurt verschijnen.

Een hele positieve verandering voor de Kolenkitbuurt.