Van Hallstraat 513

Van Hallstraat 513

Woonblok A in de Van Hallstraat 501-609 bestaat in december 2018 precies 100 jaar. Het langgerekte woonblok is in Amsterdamse Schoolstijl ontworpen door J. C. Van Epen en H.P Berlage. Ik ben op zoek naar alle sociale huurders die voor mij in mijn huis (nummer 513) hebben gewoond. Ook zoek ik naar bewoners in het woonblok die er al heel lang wonen en mij willen vertellen over vroeger.

Woonblok A van J.C. van Epen en H.P. Berlage in de Van Hallstraat  Foto: Teresa van Twuijver, 2018

Woonblok A van J.C. van Epen en H.P. Berlage in de Van Hallstraat Foto: Teresa van Twuijver, 2018

Ik heb al kunnen achterhalen wie de allereerste bewoners waren van het 'arbeiderspaleis' met de geelgroene kozijnen. Dat waren - inderdaad - allemaal arbeiders. Een korendrager, een metselaar, een ketellapper, een boekbinder... En hun echtgenotes waren dienstbodes.

Ik wil alle sociale huurders die vóór mij in het huis hebben gewoond achterhalen en portretteren. Ook wil ik graag weten hoe het vroeger was voor de bewoners van dit woonblok in de Van Hallstraat. Hoe hebben zij de Tweede Wereldoorlog beleefd? Klopt het dat de Staatsliedenbuurt, tot de krakersrellen, eigenlijk maar een saaie woonwijk was? Hoe was het om te wonen in een CPN-wijk? Wanneer werden de douches aangelegd en tot wanneer waren de muren overwoekerd met klimop en blauwe regen?

Wie kan mij helpen? Ik ben vooral op zoek naar informatie over de volgende families:

De familie Van Paasschen-Van der Horst die van 1932 tot 1955 in mijn huis woonden, tot mevrouw Van Paasschen-Van der Horst overleed.

De familie Jacobus Heckman (geboren in 1926) die van 1953 tot 1974 in mijn huis woonden.

De familie Jacob Bobeldijk (geboren in 1926), die van 1965 tot 1968 inwoonden bij de familie Heckman (met zijn 10'en in mijn kleine huis!).

Meneer B.J. Domhof (geboren in 1961), die van 1984 tot minstens 1994 in mijn huis woonde (dus middenin de krakerstijd).

Alle info is welkom! Stuur een mail naar teresa.van.twuijver@gmail.com.

Van Hallstraat 501-609: 100 jaar sociale huurders op nummer 513 Foto: Teresa van Twuijver, 2018