LAATSTE FASE Laan van Spartaan

Al meer dan 10 jaar volg ik dit project dat zeer indrukwekkend te noemen is.De laatste fase is aangebroken, wat leuk is voor de toekomstige bewoners maar ik vind het best jammer...
Iedere keer als ik op het dak van het OLVG sta voel ik me heerlijk, niemand mag zo hoog komen! Het groeien van zo'n wijk is adembenemend, iedere keer staat er weer een verrassing.
Gisteren zag ik hoe snel de eerste vormen verschijnen en de grote hijskraan stond daar parmantig te heersen in de winterzon, mooi!

Hof van Spartaan in aanbouw. Foto: Annick Marquer, 2018.

Waar ooit de voetbalvelden lagen, ligt nu de nieuwe, bijzondere woonbuurt Laan van Spartaan. Een buurt waarin wonen, werken, culturele en maatschappelijke voorzieningen, zorg en sport met elkaar worden gecombineerd. Laan van Spartaan telt straks ruim 1000 woningen.

Opeens is de naam veranderd, van Laan van Spartaan wordt het nu Hof van Spartaan. Begin 2018 is de verkoop van de 21 ééngezinswoningen in Hof van Spartaan, tussen de Jan van Galenstraat en de voetbalvelden, in de verkoop gegaan. Naast de 21 ééngezinswoningen komen in het Hof van Spartaan ook 298 appartementen (waarvan 122 koopappartementen). Halverwege 2018 is er gestart met de verkoop van fase 1 van de appartementen "De Spartaan". Deze fase bestaat uit 40 appartementen variërend van 79 tot 186 m2. De overige appartementen staan op de planning voor begin 2019. De verwachte oplevering van dit plan is voorjaar 2021.

Zo zal het eruitzien vanaf de J. van Galenstraat. Foto: Annick Marquer, 2018.

Aan de kant van de bestaande bouw. Foto: Annick Marquer, 2018.