Op elke hoek een winkel

Orteliusstraat, Orteliuskade, Van Spilbergenstraat, Mercatorplein, Jan Evertsenstraat, Hoofdweg en Postjesweg.

Wij woonden Orteliusstraat 164 hs, later 166 drie-hoog, dat was tussen de Van Spilbergenstraat en de Jan Evertsenstraat,d ie hield op bij de Orteliusskade.

Op de hoek de Spar en op de andere hoek een groenteman, die had een groentenveld aan de kade. Op weer een andere hoek zat melkboer Van der Neut.

Op weer een andere hoek zat een kolenboer en op de hoek een de andere kant zat een sigarenboer. Verder nog een een soort behangwinkel. Bij de sigarenboer kon je sigaretten per stuk kopen; ik meen 2 cent per sigaret, dat had bij ons wel aftrek!

Aan de Orteliuskade woonde bolle Dirk v.d. Broek sr, met de boerderij, weilanden en koeien en nog meer vee. Die weilanden liepen door tot aan de dijk waar nog bunkers onder zitten en waar nu de snelweg is.