Papa nooit gekend: wie helpt mij?

Spaarndammerstraat 40 huis.

Auteur: Jackie Sahl

Ik ben geboren in 1963 met de naam Sahl. In 1970 werd deze naam door mijn moeder (1920 - 2009) gewijzigd in Demmendaal, haar partner (1915 - 1993) Ik wist hier niets van. In 2018 werd ik geconfronteerd met kanker en wilde ik alles te weten komen. Mijn moeder vertelde ooit dat mijn vader Peter Sahl (1914 - 1976) fout was in de oorlog. Om een heeeeel lang verhaal kort te maken; na een aanvraag procedure heb ik op het Nationaal Archief te Den-Haag alle documenten mogen door kijken. Wat blijkt: mijn vader is helemaal vrij gesproken en meerdere mensen hebben getuigenissen afgelegd voor zijn onschuld. Sterker nog, hij heeft joden geholpen.Via het Nationaal Archief heb ik nu een oude foto van mijn vader en dat is mijn grootste geschenk. Ik had hem nog nooit gezien. Een krant gaat eerdaags een lang verhaal hierover schrijven. Maar waarom ik op deze site schrijf; mijn vader woonde (althans zijn ouders) op de Spaarndammerstraat 40 huis. Is er iemand die hen kende of foto's heeft? Ik heet nu nog Demmendaal maar ben bezig met een naamswijziging naar mijn geboortenaam Sahl. Ik ben geboren als Sahl en wil sterven als Sahl. De kosten voor de naamswijziging zijn €835,00 dus voorlopig nog heeeeeel hard sparen. Ik hoop zo op verhalen en foto's. Alvast dank allemaal.