Workshop fotografie een succes!

Van Tijenbuurt, Geuzenveld

Twaalf kinderen deden woensdagmiddag 9 mei 2007 enthousiast mee aan de Workshop Digitale Fotografie voor kinderen in de Van Tijenbuurt.

De groepsfoto vanuit een laag standpunt. zoals een kikker het zou zien

Sarah, Charlon, Ikram, Jacky, Michelle, Jamal, Busra, Kimberley, Nadia, Megan, Malika en Sihan kregen van 'juf' Marloes van Stichting Amsterdam Photo uitgelegd hoe een digitaal fototoestel werkt, wat een compositie is en dat fotograferen dus iets meer is dan op een knopje drukken. Ook werd verteld dat een selectie van de foto's gebruikt gaan worden voor een tentoonstelling over de Van Tijenbuurt in oktober 2007 en dat sommige foto's - met een verhaaltje - op de website van Het Geheugen van West geplaatst worden.

De start was op de kinderboerderij De Strohalm aan de Cort van der Lindenkade en na de theorie trok de groep de buurt in. Onder een heerlijk zonnetje werden heel wat foto's geschoten die volgende week besproken gaan worden. De kinderen toonden zich al echte fotografen. De geheugens van de fototoestellen werden zwaar beproefd en verkeerde opnames gewist om plaats te maken voor betere digitale kiekjes. Ook werden al de eerste spontane interviews gehouden. Kijk maar op de foto's hieronder.

De workshop gaat met dezelfde groep nog verder op twee middagen: 16 en 23 mei.

Klik hier voor andere verhalen over de Van Tijenbuurt.

Workshop fotografie start op de kinderboerderij De Strohalm

Overleg Er werd direct al druk overlegd en goed rond gekeken.

Alle begin is moeilijk Of is dit een aparte compositie?

Aandacht voor details

Ontspannen daar was ook even tijd voor natuurlijk daar was natuurlijk ook even tijd voor. De wereld op z'n kop.

Een eerst contact met bewoners van flat in de de Aalbersestraat

Een hoog standpunt

Een hoog standpunt

Interview met de schilders in de buurt

Met z'n allen op de foto met juf Marloes als middelpunt

Sarah

Leuk

want ik deed ook mee! Ik vond het echt heel leuk om zoveel foto`s te nemen.

Annick van Ommeren - Marquer

Geweldig!

Wat enig om te zien hoe de kinderen meedoen, het geeft de volwassenen waarschijnlijk meer zin om aan het project mee te werken!