In the Dutch Mountains

Auteur: Bas Kamps

Vlak langs de A10, binnen de ring, staat dit onopvallende gebouwtje. Je zou er zo aan voorbij gaan. En dat deed ik ook jaren. Een groot uitgevallen transformatiehuisje. Een gemeentelijk opslag. Of zoiets. Als de bomen in blad staan valt het nog minder op. Het oogt ontoegankelijk met een grote donkerblauwe voordeur en afgeschermde hooggelegen ramen. Een dak als van een stolpboerderij.

Ik was al zappend in een NPO-documentaire over de Nits, een Nederlandse popgroep, beland. In Over Grenzen, 40 jaar Nits uit het jaar 2014, zag ik ditzelfde gebouwtje terug; het bleek hun oefenruimte.

Een zeldzaam groot verschil tussen binnen en buiten. Muziek maken langs de suizende A10.

Sindsdien kijk ik met andere ogen naar dit onbeduidende stulpje.

Bas Kamps

oefenruimte van de Nits in een voormalig gymlokaal

Wat goed dat je dat gevonden hebt, Nico! Dank voor de link naar de foto. Het is totaal overtuigend en dus een voormalig een gymlokaal. Een mooi voorbeeld van hergebruik.

Nico de Gooijer

Oefenruimte van de Nits

Beste Bas,

Zover mijn herinnering en informatie gaat, was dit "groot uitgevallen transformator huisje" het voormalige gymlokaal van de, toentertijd er naast staande en reeds lang geleden afgebroken "Sloterdijk School".

Als je bij Beeldbank Amsterdam dit fotonummer: 010122030691 inplakt bij zoekterm, tref je daar de foto aan waarop beide gebouwen te zien zijn.

Groet, Nico