Tram 2  *genomineerd

70 x 90 cm Door: Susanne de Vries

Bij het zoeken naar materiaal voor de wedstrijd stuitte ik op een foto van Erik Swierstra. De tram 2 in een desolate omgeving trof me direct. Het beeld op zich zegt genoeg, een tram in een nog te ontginnen gebied … je zou daar maar te laat mee zijn,

Mijn inbreng ligt in het weergeven van een prachtige foto, zonder de foto na te maken. De desolaatheid te versterken door de keuze van een sobere kleurstelling. De kracht van weer te geven door contrasten en een sterk blauw. De opbouw van Sloten aan te geven door een qua maat en perspectief kloppen beeld van de tram, maar uitgevoerd op een ‘abstractere/suggestieve’ wijze. De suggestie van bouwrijpe omgeving in een nog modderig gebied. Alles is nog mogelijk.

Terug naar het overzicht van de inzendingen.