Sloten leeft

70 x 50 cm Door: Michael Jansen

Op het schilderij zie je de gemeente Sloten uit noordelijke richting (vanuit Ditlaar/Vrije Geer) in 2021. Op de horizon staat links de Sint-Pancratiuskerk (RK), daarnaast de (basisschool de Driesprong, en rechts de Sloterkerk (protestant), waar o.a. muziekbijeenkomsten (met o.a. kinderen) worden georganiseerd. Naast de kerken en meer naar het zuiden andere kenmerken van Sloten: bomen/struiken, auto’s, huizen en boerderijen.Iets meer op de voorgrond zie je de speelplaats (van de school) met daarop spelende kinderen. Bij de speelplaats een omheind weiland met daarop twee grazende pony’s (naar de werkelijkheid met eigen vacht, kleur en patroon). Ze zijn een verwijzing naar de plaatselijke manege waar kinderen paardrijden.

‘Sloten leeft’: op de voorgrond spelende kinderen (in lijn met de school, speelplaats en pony’s). Kinderen zijn van alle tijden, voor en na de annexatie van 1921 zo ook in het heden

Terug naar het overzicht van de inzendingen.