(Ver)kassen

*Genomineerd

Auteur: Loes Padberg

30 x 40 cm Door: Loes Padberg

Het schilderij is een afbeelding van kassen aan de Louwesweg in 1986.
Ik heb 30 jaar gestudeerd en later gewerkt op ACTA, Louwesweg 1 (gebouwd in 1975). Daarvoor, tijdens mijn middelbareschooltijd, zat ik in de klas naast Liesbeth Stricker, waarmee ik nog steeds bevriend ben. Haar vader had een tuinderij met kassen aan de Plesmanlaan.
Ik keek als stadse van “drie-hoog-boven” vol verwondering naar leven en werken op de tuinderij en het noodgedwongen verkassen. De tuinders van Sloten hebben namelijk meerdere malen hun tuinderij moeten verplaatsen omdat de gemeente grond opeiste voor stadsontwikkeling.

Ik heb schilderij mede gemaakt omdat het precies tussen de Louwesweg en de Plesmanlaan in is. Het bootje is er een verwijzing naar dat de tuinders vroeger alle vervoer per werkschuit deden.

P.s. Drie van de Stricker-zussen doen nog steeds heel veel werk voor het gebied. Zij hebben bijvoorbeeld in de deelraad gezeten en doen nu nog werk voor de Oeverlanden, de Molen en het van Eesterenmuseum.

Terug naar het overzicht van de inzendingen.