Meld je aan

Peter Kropveld

Verhalenverteller in Oost en West

Na een lange loopbaan in het onderwijs, van 1966 tot 2007, in Amsterdam en Utrecht, en internationaal in Zambia en Zuid Afrika, ben ik nu toe aan het vertellen van verhalen ...

Na mijn diensttijd bij de Aan- en Afvoertroepen kwam ik in 1966 bij het openbaar onderwijs in Amsterdam. Eerst  als onderwijzer op de A.H Gerhardschool voor ZMOK, zeer moeilijk opvoedbare jongens. Daar heb ik nogal wat over geschreven op het Geheugen van Oost. In 1974 werd ik hoofd van de Professor Dr.R.Casimir-LOM school. Een school voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden in de Marco Polostraat in West. Daar heb ik op het Geheugen van West een paar verhalen over geschreven.

In 1980 kwam ik bij het Seminarium voor Orthopedagogiek in Zeist . Nu onderdeel van de Hogeschool van Utrecht. Eerst als stafmedewerker Noord Holland en later als coördinator Internationalisering. Op het terrein van internationalisering ben ik in de loop van de jaren bij onderwijsprojecten betrokken geweest in de meeste lidstaten van de Europese Unie en daarna in Guatemala, Zambia en Zuid Afrika.

Ondertussen ben ik in 1985 aan de Universiteit van Utrecht afgestuurd in de Wijsgerige en Historische Pedagogiek. Daardoor had ik niet altijd voldoende tijd voor mijn gezin; Yvonne , waarmee ik in 1964 ben getrouwd en onze dochters Anuschka en Sarah. Maar toch, alles is goed gekomen en Yvonne en ik genieten nu gezond en wel van onze oude dag in Hilversum. Anuschka woont in de Rivierenbuurt in Amsterdam en Sarah met haar gezin in Conwy, Noord Wales, Engeland.

Over mijn ervaringen in Europa en Afrika wil ik graag nog wat schrijven. Er ligt al een verhaal op de plank over Zambia,  "Flying Doctors, je gelooft je eigen ogen niet" maar ik zoek nog naar de websites "Het Geheugen van de E.U" en "Het Geheugen van Afrika"

peterkropveld@gmail.com

De compagnie