Patatje van

Verteller: Julia
Osdorp, De Aker

Er zijn mensen die aan hun voornaam genoeg hebben om bij een groot publiek bekend te zijn. Julia is zo iemand. Bekend in heel de Aker vanwege haar eetgelegenheid op winkelcentrum Dukaat : Julia’s snacks en grills.

Julia Julia bij Julia's Julia bij Julia's. Foto: juni 2007, Angar Veerkamp

Julia wist altijd al dat ze een eigen bedrijf wilde runnen. Jaren werkte ze bij de meest uiteenlopende bedrijven waar steeds, na korte of wat langere tijd, de uitdaging in het werk vervaagde. Bij de realisatie van het winkelcentrum Dukaat greep ze haar kans en opende ze, nu 7 jaar geleden, de deuren van haar cafetaria.
Het moest een mooie zaak worden; mooi ingericht met duurzame materialen. Dat het is gelukt bleek wel toen vlak na de opening een van de klanten verzuchtte: “Het is een vijf sterren snackbar”.
Julia is Aramees en ze was 4 jaar oud toen ze in het kader van gezinshereniging naar Nederland kwam. “Ik heb, op verschillende plekken, maar altijd in Amsterdam west gewoond.” Ze haalde haar HAVO diploma op het Cartesius lyceum en volgde een opleiding aan de detailhandelschool.
De man van Julia is als vertaler ook een zelfstandig ondernemer. Hij zorgt voor de kinderen en het huishouden als Julia haar – soms lange – werkdagen maakt.

Met een mooi ingerichte winkel ben je er nog niet. “Ik hou ervan om mensen in de watten te leggen.”vertelt Julia. “Iedereen moet zich hier welkom voelen. In het begin waren er soms jongeren die uitprobeerden hoever ze konden gaan. Toen ik ze duidelijk heb gemaakt dat het mijn zaak is en dat ik hier de regels bepaal was het tumult snel over.”

Dit jaar bezint Julia zich op de toekomst. Ze overweegt het assortiment uit te breiden met meer maaltijden. “Het zou fijn zijn als het nog meer een klein restaurant wordt.” Lekker eten in een sfeervolle omgeving en omringd door aardige mensen in de bediening. Wat er ook naast de patatjes uit de keuken van Julia zal komen, het zal altijd kwaliteit zijn. Want het komt wel van Julia…

Gepubliceerd: 7 juni 2007

Gamze