Geluk(t)

Dinsdagavond 25 mei kregen de woordlichtkastjes een nieuw dak boven hun hoofd

Vrolijk wie, wat, wanneer, waar De Oude of Akermolen, 25 mei 2010

Vrolijk wie, wat, wanneer, waar De Oude of Akermolen, 25 mei 2010 Door: Jan van Zijp

Nieuwe bestemming

Na enige weken op basisschool De Horizon de leerlingen geïnspireerd te hebben verhuisden de kastjes naar de Pracanalaan. Met een tussenstop in de Oude Molen.
De Oude Molen of De Akermolen - zoals de aanduiding nu luidt - heeft, na jaren van verval en beloften van opknapbeurten, eindelijk een nieuwe bestemming gekregen.

En wat voor een!

Op de dijk van de Ringvaart komt een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Een theehuis met terras gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Een plek waar de in het Buurtweb verzamelde ideeën ontsponnen kunnen gaan worden.

Vrolijk

Is het woord dat in een raam op de bovenste verdieping van de prachtig gerestaureerde molen staat. De rest van de woordlichtkastjes is geplaatst aan de achterzijde van een aantal woningen aan de Pracanalaan die uitkijken over de Ringvaart. Vanaf de dijk stralen de woorden de joggers, de fietsers, de bootjes en de honden-uitlaters tegemoet.
De Akermolen zal pas in september feestelijk heropend worden, maar al op 23 juni start daar een expositie waarin Buurtweb de Aker de ideeën en creaties van bewoners presenteert aan de buurt. Ik hoop dat vanaf dat moment De Aker een ankerplaats heeft gekregen waar alle woorden uit het woordkunstproject samen komen.

Geluk

Dinsdagavond 25 mei liep ik in de schemering samen met mijn zoon een ommetje over de dijk om te kijken naar de net geplaatste woordlichtkastjes bij de buren. Wij hebben geluk in huis en ik realiseer me dat steeds vaker.

Klik hier en lees de andere stukjes over de woordlichtkastjes en alle andere verhalen van Angar.

Angar heeft geluk aan haar zijde wie, wat, wanneer, waar Foto: 25  mei 2010