Afspraak met kroket

Osdorp
De kruising van de Baden Powellweg en Tussenmeer met tram lijn 1 en rechts de nu gesloopte kerk De Uitweg Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam; collectie stadsdeel Osdorp

Sommige reacties zijn een verhaal op zich. Deze anekdote kwam onlangs bij Dansen in de kerk, deel 1, een verhaal over De Uitweg, te staan.

Ik kwam er enkele jaren later. Er staat me iets bij dat we in dat zaaltje ook weleens zondagse `school` hadden samen met jongens van de Zeevaartschool aan de Ookmeerweg? In die hoek van Osdorp, waar achter een park lag. Harry de W. met z`n blonde haren en blauwe ogen was m`n eerste verliefdheid. Met Tilly R. ging ik na school bij de Zeevaartschool op de loer liggen in de hoop op een glimp van hem op te vangen in een van de klassen. We zaten ook daar ons huiswerk te doen. Hoe gek doe je als verliefd bent?
We hadden eens een keer een afspraakje gemaakt met onze beider vriendje in het park daar en besloten eerst nog even bij Van VLiet een kroketje te halen. Maar die bleef zo lang heet dat toen we bij het park aankwamen en hun al zagen aankomen, ik die kroket maar in m`n jaszak heb gedaan. Want een kroket weggooien deed je niet. Je had geen geld voor een andere ... Zo heb ik het hele afspraakje - lopen in het park en hier en daar een zoenpartij want meer deed ik toen niet - met een onvervalste kroket in m`n zak rondgelopen.
Maar goed, De Uitweg noemden wij toen geloof ik gewoon De Soos. Welke song ik me nog het meeste herinner was: Boele Boele. Van wie weet ik niet meer. Later toen ik net werkte, kwamen daar ook jongens uit De Pijp. De broers Steveninck en de broers Hof. M`n broer Dirk had toen net verkering met Tilly R. Leuke herinneringen, ja!

Hilbert

Boele Boele?

Haha! Mooie aanvulling voor deze site in het algemeen en de Uitweg in het bijzonder.
Ik ben benieuwd welke vorm de kroket had na jouw "geviezelefozel" met die jongen. Bah! Had ik niet achter je gezocht Adry!