Sinterklaas Kapoentje

Verteller: Anita de Vette
Osdorp

Anita vertelt haar verhaal over de dag dat de Sint de Dr. W.A. Visser 't Hooftschool bezocht en daar een prachtige mix tussen verschillende culturen in Osdorp ontstond.

Sint in de sneeuw

Op vrijdag 3 december 2010 was het zover, de Sint en acht van zijn Pieten (waaronder ondergetekende) bezochten de Visser t Hooft School aan de Schuitenhuisstraat. We werden door de hele school opgewacht en alle kinderen zongen ons toe. Het was erg koud en er lag een dikke pak sneeuw. We hebben een heel gezellig feest gevierd en rond 12.30 uur vertrokken we weer.

In de moskee

De school ligt naast een moskee en toen we daar langsliepen werden we geroepen door een mijnheer die zojuist de moskee verliet na het vrijdagmiddaggebed. Hij attendeerde ons erop dat er binnen vele schoenen te vullen waren. De Pieten vroegen of de heren wel lief waren geweest en we trakteerden ze op een handje pepernoten. Deze vrouwelijke Piet durfde nou niet zomaar de moskee in te lopen maar achteraf baal ik wel een beetje dat we het niet gedaan hebben en het ook niet op foto hebben gezet. Het was een geweldige topic geweest voor “de wereld draait door” of zoiets.

Als de festiviteiten volgend jaar weer op vrijdag vallen heb ik mij voorgenomen om de uitdaging toch aan te gaan en iemand klaar te laten staan met camera. Prachtig toch?
Anita