ASO's

Uit de GaSet; de buurtkrant van Geuzenveld en Slotermeer die deze herfst voor de 100e keer verschijnt!

In de GaSet wordt regelmatig aandacht besteed aan allerlei misstanden in de maatschappij en in die wijken van Nieuw-West.

"Het zwerfvuil dat onze buurten en heel Amsterdam tot een van de smerigste steden van de wereld maakt. De Pizza- en andere bezorgers die met hun geruisloze fietsen van alle kanten, liefst tegen het verkeer in, langs je schieten. Fatbikes die met hoge snelheden de fietspaden en stoepen onveilig maken en waar heel jonge kinderen je de schrik mee op het lijf jagen. Automobilisten die niet meer weten waar hun richtingaanwijzer zit en zeker de 30 kilometer bordjes niet kunnen lezen.
Als je dan denkt dat je alle ergernissen wel hebt gehad, komt er ineens weer een nieuwe groep Aso’s de boel onveilig maken. Ik bedoel de huurscooters, die de laatste tijd als een plaag opduiken. Op vrij- wel elke hoek van de straat staan tegenwoordig van deze witte en groene scooters te wachten op de volgende huurder. En natuurlijk is het een mooie en makkelijke manier om mobiel te zijn, via een app en/of abonnement te huren. Maar waarom moeten ze altijd staan waar ook ie mand met een rollator, scootmobiel, rolstoel of kinderwagen langs moet? Op het trottoir en vrijwel altijd zo, dat de hele breedte daarvan wordt versperd?
Dat zouden de vaak jongere huurders zelf natuurlijk ook kunnen bedenken! Of, hier ligt een schone taak voor de verhuurbedrijven en anders voor de handhavers in de wijk. Het moet in elk geval niet zo zijn dat de huurders hun gang maar kunnen blijven gaan. Net als bij de bovenstaande voorbeelden is ook hier van toepassing, “wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”. In die zin zou ik graag zien dat de verhuurder hier duidelijker regels voor stelt, en zo niet, dat deze voor elke wegversperring een proces verbaal met bijhorende boete krijgt.
Geef Aso’s geen kans, treed op en verlos ons hiervan. Of laat de bovengenoemde wetsovertreders het licht eens zien: 'Je bent niet alleen op de wereld, denk aan je medemens!' "

Column van Hans Staphorsius