Bijzondere inwoners op de foto

Amsterdam

Anoushka van Velzen maakt een foto-project waarin zij in ieder stadsdeel van Amsterdam bewoners in hun eigen woonomgeving fotografeert.

Zij is in dit project niet alleen de fotograaf maar ook de organisator voor de 14 exposities die gaan plaatsvinden in bibliotheken en stadsdeelkantoren.

De kleurrijke foto's van dit project 'Bewoners van Amsterdam' zijn voornamelijk binnenshuis gemaakt bij bewoners van alle 14 stadsdelen van Amsterdam.
Zoals je aan de foto's kan zien is de relatie tussen de geportretteerde en zijn omgeving van wezenlijk belang voor de foto.
is begonnen in het stadsdeel Bos en Lommer vanuit de gedachte zij het zo jammer vindt dat Bos en Lommer zo slecht bekend staat terwijl er zulke bijzondere mensen wonen.
Tijdens de 14 expositie's wil zij een catalogus hebben liggen met afzonderlijk de tekst die bij de foto's hoort, zodat de kijker zelf kan bedenken wie waar zou kunnen wonen, bij wie het verhaal hoort.
Ze wil daarmee het cliche van wie waar woont veranderen.
Weet je een heel bijzondere inwoner of wil je contact met Anoushka, mail haar op: info@anoushkavanvelzen.nl.

Gepubliceerd: 27 januari 2008