Kees de Ru

Kaasboer Strijk

Weet niet van de Burg. de Vlugtlaan, echter Strijk zat voor 1956 aan de Bos en Lommerweg vlak bij het Guldenwinckel Plantsoen.
Prijzen van kaas tussen 20- en 30 ct per ons.
Verder had je aan de Bos en Lommerweg:
Slagerij Rietveld, waar je vaak met je goede jas in de drukte tegen een bloederige hangende kwart koe gedrukt werd en Drogist van Delden waar je 'pieterolie' uit het vat kon krijgen.

MaBa

Buurtwinkels

In die tijd waren er zoveel buurtwinkels. In Slotermeer hadden we groenteman Leseman (Leo Frijdahof) en groenteman Kroon (Burg. Fockstraat). De drogisterij/Toko van familie Jongbloed waar je voor vijf cent heerlijk snoep kon kopen. Melkboer De Boer en Melkboer Zuidervaart. De Spar zat nog in de Burg. Fockstraat. Inderdaad ook de Kaasboer Strijk op de Burg. Vlugtlaan), waar het altijd lachen en dollen was. Speelgoedwinkel Splinter (Burg. Fockstraat) en speelgoedwinkel Friedel (Burg. de Vlugtlaan). De snackbar Eijpe waar je heerlijke patates frites kon kopen en waar de jeugd 's avonds voor de deur hing (de nozems met hun brommers).

de kaas boer

ben in slotermeer op gegroeit
daar had je op de vlugtlaan kaasboer strijk erg aardigemensen
met pazen werd er door de kaasboer gipseieren verstopt op wat toen het landje hete (en nu een mooi park ligt ) wie de meeste eieren had gevonden had een prijs dit was in de jaren
vanaf 1956 deze kaas boer heeft er heel lang gezeten ik kwam er later ook met mijn kinderen altijd een gezellig babbel