Tien Nieuwe Dubbelklikdocenten

Stichting de Brug

Geuzenveld Slotermeer moet áchter de computer en ón-line! Dat is het streven van het samenwerkingsverband Nieuwe Kansen Nieuw West. De stadsdelen Osdorp, Slotervaart Overtoomse Vaart en genoemd Geuzenveld Slotermeer hebben zich georganiseerd en besloten prioriteit te geven aan het zogeheten ‘digitaliseren’ van een grote groep bewoners.

Uitreiking diploma Ederveen I Een van de Dubbelklikdocenten ontvangt uit handen van portefeuillehouder Ederveen een certificaat en een roos. Vrijdag 24 juni, Stichting de Brug

Daarvoor is inmiddels het leerprogramma Dubbelklik ontwikkeld. Het aantrekkelijke van dit programma is, dat vrijwilligers worden opgeleid tot docenten. Dat gebeurt in alle betrokken stadsdelen van Nieuwe Kansen Nieuw West en dus ook in Geuzenveld Slotermeer.
De oplettende bezoeker van het Geheugen van West weet natuurlijk allang dat er inmiddels (in Stichting de Brug) al één docentencursus is afgerond en dat de docenten die daaruit voort zijn gekomen al drie basiscursussen hebben gedraaid.
Maar….., vrijdag 24 juni jongstleden werd alweer de tweede lichting docenten afgeleverd. Tien stuks maar liefst! En al deze docenten beginnen op korte termijn in de Buurtsteunpunten Negen & Tien en Zes & Zeven én natuurlijk in Stichting de Brug met de basiscursus Dubbelklik. Iedereen mag meedoen, voor maar € 15. De cursus duurt zes weken en per week is er één les van ongeveer twee uur. De cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit of bijna nooit met een computer hebben gewerkt. Loop gerust eens binnen bij de zo-even genoemde locaties. Daar kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Vraag naar de Dubbelklik-klapper.

Bekijk meer afbeeldingen

Juffrouw Hannie Juffrouw Hannie van Osnabrugge. Met veel liefde, geduld en toewijding loodste zij de tien cursisten door het lesmateriaal.

Uitreiking diploma II Ederveen Een van de Dubbelklikdocenten ontvangt uit handen van portefeuillehouder Ederveen een certificaat en een roos. Vrijdag 24 juni, Stichting de Brug