Activiteitenmarkt Buurt Ne9en groot succes.

Stichting de Brug

Op donderdag 10 juni 2004 organiseerde het Stadsdeel in samenwerking met Stichting de Brug en het Bureau voor Maatschappelijke Ontwikkeling (BMO) een activiteitenmarkt. Deze markt was het startsein voor het project ‘Van Deur tot Deur, Sociale Activering Buurt Ne9en’, een project in het kader van de stedelijke vernieuwing Buurt Ne9en, waarin speciale aandacht wordt besteed aan de positie van vrouwen in Buurt Ne9en.

Activiteitenmarkt Buurt Ne9en Activiteitenmarkt Buurt Ne9en, donderdag 10 juni 2004. Stichting de Brug, Aalbersestraat 248A, Geuzenveld.

De activiteitenmarkt die plaats vond in de tuin van De Brug was een groot succes. Meer dan zestig vrouwen uit de buurt vonden hun weg naar de Aalbersestraat en namen daar een keur aan informatie in zich op over de activiteiten die in de buurt en het stadsdeel worden aangeboden. Denk hierbij aan activiteiten als taallessen, sport, vrijwilligerswerk, computerlessen Dubbelklik en projecten als Het Geheugen van West en Wijkgerichte Zorg en Welzijn. Vertegenwoordigende organisaties waren onder andere de Hippe Heks, Oemina, Destek, Human Resource en de Vrijwilligerscentrale Amsterdam.

Wat opviel deze middag, was de gemoedelijke sfeer in de tuin van de Brug. Tussen 13.00 en 15.00 uur was er in het programma ruimte opgenomen voor de vrouwen uit de buurt. Buiten informatie over de activiteiten die worden aangeboden, was er ook gelegenheid te genieten van smakelijke en zelfgemaakte hapjes uit Marokko, Turkije en Indonesië. Dat het de gasten goed smaakte, kan worden opgemaakt uit de lege schalen aan het eind van de middag.
De markt was niet alleen erg gezellig, maar ook erg nuttig. Dat blijkt in ieder geval uit het aantal aanmeldingen voor de verschillende aangeboden activiteiten. Meer dan vijftien mensen hebben zich aangemeld voor de taallessen en de computerlessen Dubbelklik. Ook de stand van Wijkgerichte Zorg en Welzijn was drukbezocht. De kroon werd echter gespannen door Clair Jansen van het stadsdeel. Zij wist maarliefst 36 vrouwen (voornamelijk van Turkse en Marokkaanse komaf) te verleiden tot wat bewegingsgymnastiek in de gymzaal van basisschool het Koggeschip. Meer dan twintig van deze dames hebben daarna aangegeven op regelmatige basis lichamelijk actief te willen zijn en kunnen waarschijnlijk na de zomer meteen van start.

Al met al kan gesteld worden dat de activiteitenmarkt de hooggespannen verwachtingen heeft kunnen inlossen en dat de eerste stap is gezet naar het activeren van een grote groep mensen uit Buurt Ne9en (en wellicht in de toekomst ook daarbuiten). Het stadsdeel en Stichting de Brug hebben aangegeven uit te zien naar het begroeten van een hoop nieuwe gezichten als in september (en een aantal daarvan — waaronder de zeer goedkope en toegankelijke computercursus Dubbelklik - al van de zomer) wordt gestart met nieuwe en bestaande activiteiten.

Bekijk meer afbeeldingen

Activiteitenmarkt Buurt Ne9en II Portefeuillehouder Ederveen in gesprek met dames van Destek. Donderdag 10 juni 2004, Stichting de Brug.

Activiteitenmarkt Buurt Ne9en III Kinderen krijgen anatomische les, donderdag 10 juni 2004. Stichting de Brug.