Winterverhalen

Amsterdam-West

Op de koude winterdagen tijdens de kerstvakantie zijn op verschillende plaatsen in Amsterdam winterverhalen voor de jeugd te beluisteren.

Tijdens de kerstvakantie (21 december tot en met 4 januari) organiseert Amsterdam Wereldboekenstad een aantal (gratis toegankelijke) middagen waarop bijzondere ‘Winterverhalen’ worden verteld. Opa’s, oma’s, vaders en moeders van verschillende afkomst vertellen hun winterverhalen uit Amsterdam. De thema’s voor deze verhalen komen van de kinderen zelf.
Zaterdag 4 januari vertelt de Amsterdamse stadsverteller Karel Baracs Winterverhalen in het Huis van Aristoteles (vanaf 6 jaar).

Winterverhalen

Op de koude winterdagen tijdens de kerstvakantie zijn op verschillende plaatsen in Amsterdam winterverhalen te beluisteren. Amsterdam Wereldboekenstad organiseert deze gratis toegankelijke middagen voor iedereen vanaf 6 jaar.
Het is december, het is winter, buiten is het koud. Mensen zitten gezellig en warm bij elkaar en vertellen elkaar verhalen. Over de winters van vroeger. Over het dichtgevroren IJsselmeer, de Elfstedentochten, meters hoge sneeuw, schaatsen op slootjes en ondergelopen weitjes en Kerst zonder bergen cadeautjes en overvolle tafels. Maar ook over de winters en Kerst in andere landen, en andere culturen. Er zijn opa’s en oma’s die in Nederland pas voor het eerst sneeuw zagen.

Verhalen Vertellen

Winterverhalen is onderdeel van het project ‘Verhalen Vertellen’ dat Amsterdam Wereldboekenstad gedurende het jaar organiseert. Hierbij vertellen opa’s, oma’s, vaders en moeders van verschillende afkomst verhalen uit hun eigen culturen. Het toont de diversiteit van de stad Amsterdam en bouwt voort op de traditie van het doorgeven van verhalen aan volgende generaties.

‘Verhalen Vertellen’ is een initiatief van Amsterdam Wereldboekenstad en de Gemeente Amsterdam.

Datums en locaties Winterverhalen