Kunstclub Nieuw en Meer

1 Fan

Deze Kunstclub is voor kinderen die buiten school actief willen zijn met (beeldende) kunst. Woensdagmiddag 2 september start een nieuwe cursus van 12 lessen onder leiding van kunstenaar-docent Mariëtte Renssen.

Waar?

De werkruimte ligt op een open veld naast het natuurgebied de Oeverlanden en grenst aan het ateliercomplex Nieuw en Meer. Vrijwel alle disciplines binnen de beeldende en toegepaste kunsten en diverse ambachten zijn vertegenwoordigd in deze voormalige munitieopslagplaats. Een van de kunstenaars geeft op plezierige wijze haar passie en kennis over kunst en het maken ervan door aan de kinderen.

Wat?

Gedichten, verhalen, kunstwerken en de natuur prikkelen de fantasie en vormen het uitgangspunt voor de eigen creaties die in de Kunstclub worden geschilderd, geplakt of geconstrueerd. Op reis met een aboriginal, je eigen portret maar dan wel in de stijl van een ander, griezelen in je eigen schimmenspel; per les krijgen de kinderen een nieuwe opdracht naar aanleiding van een thema.
In de lessen wordt het kijkvermogen van de kinderen gestimuleerd. Op speelse wijze ontdekt het kind vorm, toon, structuur, textuur, perspectief en andere beeldeigenschappen. Er wordt gewerkt met verschillende materialen als verf, wasco, gips, collage, klei.

Wie?

Kinderen 6 tot en met 10 jaar op woensdagmiddag van 13.30 uur - 15.00 uur
Kinderen van 10 tot en met 12 jaar op woensdagmiddag van 15.30 uur - 17.00 uur

Door wie?

In 1991 studeerde Mariëtte Renssen af aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede in de afstudeerrichting schilderen en tekenen. Haar eigen werk bestaat voornamelijk uit tekeningen, waarvoor ze in 1998 de Prix de Rome (een van de belangrijkste prijzen voor beeldende kunst in Nederland) heeft ontvangen.
Sinds vijf jaar heeft Mariëtte een atelier op kunstenaarscomplex Nieuw en Meer. Naast haar beeldende activiteiten geeft ze sinds haar afstuderen, waarvoor ze tevens een Cultureel, Pedagogische, Didactische Bevoegdheid (CPDB) ontving, met veel plezier les in tekenen en schilderen aan kinderen en volwassen amateurs.

Kosten: cursus van 12 lessen van 1,5 uur voor € 90,00 inclusief materiaal (broer of zus in dezelfde periode halve prijs)

Meer weten of aanmelden?
Of stuur een e-mail aan: kunsteducatie@nieuwenmeer.nl