Van CBR tot Colijnhof

Geuzenveld

Op de hoek van de Ruys de Beerenbrouckstraat en de Dr. H. Colijnstraat wordt hard gewerkt aan het invullen van de lege plek die ontstaan is door de sloop van het - bij iedere oudere Amsterdammer overbekende - CBR

Bouwen aan het Colijnhof Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 12 januari 2009

Al het water? Het is maar gesmolten ijs, maar het zouden ook alle tranen kunnen zijn die gezakten plengden op deze roemruchte plek. Of al die tranen die vergoten worden bij de herinneringen aan Geuzenveld zoals het was en het nooit meer zal worden ...

Vroeger stond hier dus het Centraal Bureau Rijvaardigheid, voor sommigen van ons met leuke herinneringen - geslaagd! - maar voor anderen een drama; voor de zoveelste keer gezakt!
Op de parkeerplaats aan de Wigbolt Ripperdastraat werd menigmaal in onvervalst Amsterdams uiting gegeven aan haar of zijn gevoelens.

Hier komt nu het Colijnhof, een appartementencomplex van 75 seniorenwoningen met 56 parkeerplaatsen.

Gepubliceerd: 18 januari 2009

Een bouwput met tranen? Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 12 januari 2009