Boek 100 jaar Van Beuningenstraat

Staatsliedenbuurt

Het woningcomplex aan de Van Beuningenstraat in Amsterdam bestaat bijna honderd jaar. In deze straat zijn de eerste woningwetwoningen in Amsterdam gebouwd.

Schrijfster Mirjam Brinks

Daarom heeft Woningstichting Rochdale journalist en schrijfster Mirjam Brinks de opdracht gegeven om een boek te schrijven over de Van Beuningenstraat en haar (buurt)bewoners. Het boek wordt op 2 oktober feestelijk en kleurrijk overhandigd aan onder andere wethouder Dirk de Jager.

Honderd jaar leven

Op zondag 3 oktober 1909 werd geschiedenis geschreven in de hoofdstad. De eerste 28 woningwetwoningen van Amsterdam werden opgeleverd. Een blok van zeven percelen naar ontwerp van architect Van der Pek.
Het boek '100 jaar Van Beuningenstraat' verhaalt van levens van mensen die er de afgelopen honderd jaar hebben gewoond en geleefd. Zo zijn daar Age en Grietje Jongsma. Het stel nam in 1909 met drie kinderen hun intrek. En Henk Jansen (95), beter bekend als Henk Banaan, die ruim dertig jaar lang iedere dag met zijn fruitkar door de straat liep om groente en fruit te verkopen. De Heineken ontvoerder Cor van Hout, geboren en getogen in de Van Beuningenstraat stal de appels van zijn kar. (Oud)bewoners hebben nooit eerder vertoonde privé-foto’s van de beginperiode beschikbaar gesteld voor publicatie.

De auteur

Mirjam Brinks (1970) is zelfstandig journalist en tekstschrijver. Voor verschillende kranten en tijdschriften schrijft zij reportages en interviews. Na het afronden van de postdoctorale opleiding journalistiek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (1997) heeft zij ruim tien jaar bij De Telegraaf gewerkt. Hier specialiseerde zij zich in financieel/economisch nieuws en gezondheidszorg. Ook was zij gedurende een jaar adjunct hoofdredacteur van het weekblad Privé.

Nico de Leeuw
Woningstichting Rochdale

Later volgt meer informatie over het boek.

Jts Mulder is het boek te koop

Re: isobel reuvecamp

Isobel:
Ik zou graag willen weten waar ik het boek over de van Beuiningstraat zou kunnen kopen.
Bij voorbaat dank
Beste Isobel,
Stuur een e-mail naar: Nico de Leeuw, Woningstichting Rochdale, nleeuwde@rochdale.nl
De redactie

A.Bouwhuis

van woning tot woning

in het Handelsblad lees ik dat dit boek (125blz) bij
Rochdale is te verkrijgen.

Isobel

isobel reuvecamp

Bij voorbaat dank

Beste Isobel,

De redactie

Beste Rob

Rob van Marle

Hr.

Met grote belangstelling kennin genomen vandaag over het uitkomen van het boek over de Van Beuningstraat, en daarom zou ik graag willen weten op welke wijze over een exemplaar
beschikt kan worden.

Ik hou mijn van harte aanbevolen voor verdere informatie