Turks fruit op de Vlugtlaan

Slotermeer

De "nieuwe Nederlanders" zijn blij dat zij hier ons kunnen verwennen met al het zonnige van hun land.

"Anders nog iets?" wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 november 2009

"Anders nog iets?" wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 november 2009 Door: Jan van Zijp

Isa en Nurcan Özer willen graag alle vragen beantwoorden, zij zijn ook zo trots om hun domein te laten zien!

Isa, geboren in Ankara, kwam in 1982 naar Nederland omdat zijn vader al hier sinds 1965 werkte. Eerst had hij een garage maar hij miste het contact met klanten.
Hij merkte dat er in deze buurt weinig winkeliers waren met mooie Turkse producten, daarom kocht hij in 2004 deze winkel. "Het was een schok voor de buurt, wij wilden meteen een prachtige winkel maken, dat is gelukt toch?" Jawel, je wilt meteen alles kopen!

"Het leuke vinden wij, is dat de Nederlanders heel voorzichtig binnen kwamen in begin, maar nu vormen zij de helft van onze klandizie" Er stopt net een vrachtwagen uit Istanbul voor de deur. "Ja, drie keer per week krijgen wij de groenten en fruit uit Turkije, er zit wat meer zon in!" Ook is er hier vlees te vinden, Halal uiteraard. Van de Turkse pizza tot de Turkse worst, alles wordt zelf gemaakt.

"Onze kinderen in de zaak? Nee hoor, onze dochter studeert psychologie en onze zoon boekhouding, wel makkelijk voor ons!" Er is hier genoeg personeel om alle klanten te helpen, zij werken met z'n zessen vast; in het weekend zijn er nog hulpjes erbij.

Een oude man komt naar mij toe en zegt heel trots: "zaak is van zoon, mooi?"
Ja, natuurlijk is het mooi en hij mag natuurlijk op de foto!

Zonnig fruit uit Turkije wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 november 2009

Zonnig fruit uit Turkije wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 november 2009 Door: Jan van Zijp

Van Turkse pizza tot kipfilets wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 november 2009 Door: Jan van Zijp

Samen zijn we sterk (en trotse vader hoort erbij) wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 november 2009 Door: Jan van Zijp

De trotse eigenaar voor zijn mooie zaak wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 november 2009