Wat een ... feest!

Een open brief aan de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA)

De vrijwilligerscentrale heeft ons uitgenodigd voor een fantastische avond, vanavond dus. Mijn werkzaamheden als privé-lerares heb ik graag voor deze avond opzij gezet, andere vrijwilligers ontmoeten is leuk toch?
Bij de Westergasfabriek aangekomen moest ik drie kwartier in de kou wachten om een kaartje te krijgen! De mail die ik keurig afgedrukt had was niet genoeg als bewijs ... er moest nog de naam van het Geheugen van West opgezocht worden, dan mijn naam en ja hoor, daar kwam het kaartje; dit voor 800 mensen? Belachelijk.
Eenmaal binnen werd ons verteld dat er soep zou zijn, pasta en sla; wij moesten ook munten kopen à 2 euro's per stuk voor de consumptie, die éne kregen wij aangeboden.
De soep, ja, dat was een probleem, de kommen waren op.....tja, wat doen wij dan?? Niets dus...
De pasta, ja, 15 minuten wachten om te horen dat het op was, hoezo??
Brood was na 13 minuten wel te krijgen, nou, dan maar dat.
en, als klap op de vuurpijl hoorde ik dat ik TWEE munten moest betalen, dus VIER euro's.....niet te geloven, hoe durven jullie??
Een doodgewone wijn waarvan de inkoopprijs per liter rond de 3 euro's moet kosten, in een gewone Duralex glas geserveerd, die ik nog zelf moet halen, waar zien wij dit nog??
In een prima restaurant, mooi gedekte tafels, mooie glazen, is de prijs gemiddeld per glas tussen de 3 en de 3,75....
Schandalig vind ik dit.
Met mij velen die zachtjes klagen maar IK schrijf het op.
Ik heb éne Saskia van de organisatie gesproken maar ja, zij kan er niets aan doen ... de VCA is verantwoordelijk!
Volgend jaar, als jullie weer zo'n leuk avond bedenken als CADEAU voor ons, zet mij maar niet op de lijst van genodigden, ik hoef niet meer!!!
Het werk bij het Geheugen van West vind ik prachtig, die rotcadeau moet ik proberen te vergeten ...

Met vriendelijke groeten,

Annick Van Ommeren-Marquer

Kees.......JWWW

Annick ik ben het volledig met je eens, je beschrijft het goed in jou woorden, het is mij exact hetzelde overkomen,het was zonde van mijn avond, zonde van mijn tijd, ik was dan alweer vroeg weg, om ergens anders wat knaps te gaan eten,waar ik kan zitten, en waar ik nog als gast behandeld wordt. een warme groet, Kees de man van.......